Nieuws

Young Impact’s #OpaApp strijdt tegen eenzaamheid door coronavirus

Jongerenbeweging Young Impact lanceert de #OpaApp challenge. Jongeren worden opgeroepen om telefoonnummers van grootouders in groepsapps te delen om zo een massale belactie voor ouderen in gang te zetten. Zo wil de organisatie een positieve draai geven aan deze rumoerige periode.

Het ‘normale’ leven staat voor veel mensen even op zijn kop. Het positieve nieuws is dat veel jongeren (én volwassenen) daardoor nu tijd overhouden. Waarom zouden we die tijd niet inzetten voor eenzaamheid onder ouderen? Vanwege het coronavirus zien ouderen nu veel minder mensen dan normaal. Young Impact ziet kansen om daar nu samen iets aan te doen.

Wat moet je doen?

  • De hele wereld ligt nu toch op zijn gat, dus maak een #OpaApp groepsapp aan met je vrienden
  • Deel daarin allemaal de telefoonnummers van jullie opa’s en oma’s
  • Bel iedere dag een andere opa of oma op
  • Deel je ervaringen met je vrienden in de #OpaApp en natuurlijk op social met #OpaApp
  • Enneh, ga nadat het virus weg is ook gewoon even op bezoek

Internationale actie

Dit initiatief is onderdeel van een internationale actie van NLvoorelkaar.nl, Young Impact en Giveaday.be. Zij stellen hun platformen met meer dan 150.000 vrijwilligers ter beschikking en creëren 10 uitdagingen die burgers helpen in de strijd tegen eenzaamheid.  Wegens het coronavirus worden mensen opgeroepen om contact met ouderen en andere kwetsbare doelgroepen zoveel mogelijk te vermijden of beperken, zodat deze groepen niet ten onder gaan aan het zich steeds verder verspreidende virus. Ook veel vrijwilligersactiviteiten, zoals animatie voor ouderen, zijn geannuleerd. Daardoor neemt de sociale isolatie onder ouderen steeds verder toe.

Doe je mee aan de #OpaApp challenge? Klik hieronder voor meer informatie.

Naar de challenge

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Bekijk meer Nieuws

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.