Nieuws

Vattenfall verbindt zich als partner aan Young Impact

Vattenfall verbindt zich als partner aan Young Impact
Terug naar het overzicht Ana Glavas | 1 juni 2021

De Vattenfall Foundation verbindt zich als partner aan Young Impact. Samen willen we de maatschappelijke betrokkenheid onder jongeren te vergroten. De medewerkers van Vattenfall gaan op vrijwillige basis honderden jongeren helpen om in actie te komen tijdens de Young Impact Take Overs. Daarnaast worden de medewerkers coaches voor jongeren tijdens een stageprogramma van Young Impact. Ze begeleiden en motiveren hen te bouwen aan een succesvolle toekomst.

De Vattenfall Foundation heeft als doel de maatschappelijke betrokkenheid van haar medewerkers te vergroten door middel van vrijwilligerswerk. Het aanbod wordt deels ontwikkeld met partnerorganisaties, maar wordt ook door eigen collega’s voorgesteld. Samen met Vattenfalls jongerennetwerk MegaWatt laten ze het aanbod nog beter aansluiten bij de jongere medewerkers binnen de organisatie.

“Aandacht voor jonge generatie is essentieel”

Jongeren kunnen de wereld veranderen
De samenwerking tussen Young Impact en Vattenfall is tot stand gekomen door gedeelde uitgangspunten: het is belangrijk om je maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen – als organisatie en als individu. Daarnaast zijn jongeren de toekomst. Dit komt in dit partnership naar voren doordat medewerkers actief betrokken worden. Medewerkers zullen als coach worden gekoppeld aan jongeren tijdens het stageprogramma van Young Impact. Daarnaast zullen medewerkers zich ook als vrijwilliger inzetten tijdens de Young Impact Take Overs die na de zomer van start gaan.

Ronald Smit, coördinator Vattenfall Foundation: “Deze samenwerking sluit aan bij de ambitie om meer verschillende doelgroepen te bereiken. Op deze manier kunnen we ons inzetten voor de volgende generatie”.

Zonder partnerships geen Young Impact
Wendy Kakebeeke, directeur Young Impact: “We geloven in samen doen. Daarom zijn we altijd op zoek naar partners die met ons een succes maken van de missie van Young Impact: 1 miljoen jongeren in actie in 2025. We zijn dan ook erg enthousiast om de samenwerking met Vattenfall aan te gaan. Dit soort partnerships maken het namelijk mogelijk om zo veel mogelijk jongeren te bereiken en te activeren!”

In het kader van de nieuwste samenwerking sprak Ronald met Wendy en bestuurslid Tessa Terhoeve van jongerenorganisatie Vattenfall MegaWatt.

Lees het interview

Door Ana Glavas

Ana verzorgt de communicatie richting partners en stakeholders en werkt in een uitvoerende rol aan de reputatie en naamsbekendheid van Young Impact.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: