Programma in één dag

School Take Over

Een hele dag impact maken met de gehele school! Jij en je collega’s hoeven niets te doen, Young Impact neemt de school volledig over. Met workshops door onze trainers, challenges, een inspirerende spreker en een vette artiest. Dé projectdag van je leven!

Waar is het voor?

Dit programma stimuleert talentontwikkeling en maakt jongeren maatschappelijk actiever. Er kunnen in 2021 maximaal 10 scholen in het Voortgezet Onderwijs gratis meedoen. Je kunt het programma inzetten voor burgerschap, maatschappijleer, LOB of als projectdag. Centrale thema’s zijn: Gelijke kansen, Maatschappij, Diversiteit, Klimaat en Gezondheid.

Meld jouw school direct gratis aan of ontvang eerst persoonlijk advies:

Inschrijven programma Persoonlijk advies

Programma onderdelen

Het programma duurt één gehele schooldag. Tijdens de workshopsessies leren de jongeren: Wat is mijn talent en wat vind ik belangrijk? Daarop kiezen zij een mega-challenge die zij écht gaan uitvoeren.

Feestelijke aankomst

De Young Impact truck arriveert op school zorgt voor een feestelijke start van de dag. Duurt 30 minuten.

Gezamenlijke kick-off op het schoolplein

Tijdens deze interactieve kick-off vertellen onze trainers wat Young Impact is en wat het programma van de dag is. Duurt 30 minuten.

Workshops per klas

Jongeren ontdekken wat hun talent is, wat zij belangrijk vinden en hoe zij in actie komen voor een mooiere wereld. Door onze trainers in lokaal. Blok 45 minuten, 3 blokken.

Tijd voor actie: megachallenges

Onder leiding van onze trainers komen de jongeren in actie met een megachallenge. Duurt 1,5 uur.

Feestelijke afsluiting

Bij Young Impact zijn we gewend om de impact van jongeren groots te vieren met bekende artiesten en sprekers. Ook tijdens deze projectdag zorgen wij voor een spetterende afsluiting met een vette artiest!

Toon meer

Wat bieden we aan?

Tijdens de Young Impact School Take Over bieden we docenten een volledig ontzorgd dagprogramma aan waarbij leerlingen hun leren vanuit hun talent iets voor een ander of de wereld te doen. Daarnaast staat deze dag in het teken van inspiratie en feest, want de leerlingen komen écht in actie.

  • Volledig verzorgd, gratis programma

  • Young Impact doet het werk

  • Workshops voor alle leerlingen

  • Écht in actie komen met megachallenges

  • Unieke ervaring met feestelement

  • Voor het 10 scholen in het Voortgezet Onderwijs

  • Voor 800 tot 1000 jongeren per School Take Over

School Take Over

“Wij weten hoe enthousiasmerend Young Impact werkt op onze leerlingen. Wij kunnen niet wachten tot we onze Take Over kunnen gaan doen!”

Bart van Aal – Docent VO

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over het Young Impact programma. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder!

Een School Take Over in deze tijd?

Ja, juist in deze tijd! Young Impact biedt normaliter een groots eindfeest in Rotterdam Ahoy voor alle jongeren die impact hebben gemaakt gedurende het schooljaar met het gratis Young Impact scholenprogramma.

Dat gaat natuurlijk niet, maar wij vinden wél dat jongeren ook gedurende deze coronaperiode impact kunnen maken. Hoe cool is het dan dat wij dit combineren met de succesfactoren van het eindfeest?

De workshops vinden plaats in de klas en het feestelement vindt plaats op het schoolplein. Tijdens de megachallenges kunnen jongeren samen aan de slag, op 1.5 meter afstand van de docenten, trainers en andere volwassenen.

Wij garanderen jou de meest impactvolle projectdag van je leven, als docent, maar ook zeker voor de jongeren.

Voor wie is dit programma geschikt?

Dit schooljaar gaat Young Impact langs op 10 scholen in het Voortgezet Onderwijs. Minimale deelname: 800-1000 jongeren. Geschikt voor alle niveaus en leerjaren.

Hoe zit dat met de coronamaatregelen?

Daar houden we uiteraard rekening mee. Het programma is uit te voeren met inachtneming van de 1,5 meter afstand regel tussen volwassenen en leerlingen.

Wat moeten wij als docenten op deze dag doen?

Wij streven ernaar het programma volledig productioneel vorm te geven met onze trainers en vrijwilligers. Hierdoor vragen wij geen extra inspanning van de
docenten, buiten de aanwezigheid om de orde te bewaken in de klassen. Uiteraard gaan wij vooraf wel met één of meerdere docenten de praktische voorbereiding doen.

Wanneer vinden de School Take Overs plaats?

De School Take Overs vinden plaats tussen januari en mei 2021. De exacte datum bepalen we in overleg met jouw school.

Wat zijn de kosten van dit programma?

Het programma wordt volledig gefinancierd vanuit onze partners, die graag bijdragen aan onze doelstelling: 1 miljoen jongeren in actie in 2025. Mooi meegenomen voor jouw school dus.

Wél vragen wij een commitment bijdrage vanuit de school van €1000 euro, om er zeker van te zijn dat we er samen een groot succes van gaan maken. Dit komt neer op één euro per leerling.

Heb je vragen?

Wij staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op of laat je gegevens achter voor persoonlijk advies.

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: