Programma in één dag

School Take Over

Een hele dag impact maken met de gehele school! Wij werken samen met jou en jouw collega's en nemen de school volledig over. Met workshops door onze trainers, challenges, een inspirerende spreker en een vette artiest. Dé projectdag van je leven!

Waar is het voor?

Dit programma brengt letterlijk een energieslag op school! De hele school gaat samen aan de slag. Centrale thema’s zijn: Gelijke kansen, Maatschappij, Diversiteit, Klimaat en Gezondheid.

HOE LEUK ZOU HET ZIJN: om jongeren in schooljaar 2021-2022 op zo’n ludieke wijze weer samen aan de slag te laten gaan? Dit programma kan ingezet worden middels het Nationaal Programma Onderwijs. 

Meld jouw school direct en vrijblijvend aan!

Vrijblijvend aanmelden

Programma onderdelen

Het programma duurt één gehele schooldag. Tijdens de workshopsessies leren de jongeren: Wat is mijn talent en wat vind ik belangrijk? Daarop kiezen zij een mega-challenge die zij op dezelfde dag écht gaan uitvoeren. Natuurlijk zorgen wij ook voor het feest element.

Feestelijke aankomst

De Young Impact truck arriveert op school en zorgt voor een feestelijke start van de dag. Duurt 30 minuten.

Gezamenlijke kick-off op het schoolplein

Tijdens deze interactieve kick-off vertellen onze trainers wat Young Impact is en wat het programma van de dag is. Duurt 30 minuten.

Workshops per klas

Jongeren ontdekken wat hun talent is, wat zij belangrijk vinden en hoe zij in actie komen voor een mooiere wereld. Door onze trainers in lokaal. Blok 45 minuten, 3 blokken.

Verdiepende les per klas

Na de pauze gaan de jongeren zich verdiepen op het thema dat zij belangrijk vinden. Door de docenten in lokaal. Duurt 50 minuten.

Tijd voor actie: megachallenges

Onder leiding van de docenten en onze trainers komen de jongeren in actie met een megachallenge. Duurt 70 minuten.

Feestelijke afsluiting

Bij Young Impact zijn we gewend om de impact van jongeren groots te vieren met bekende artiesten en sprekers. Ook tijdens deze projectdag zorgen wij voor een spetterende afsluiting met een vette artiest!

Toon meer

Wat bieden we aan?

Tijdens de Young Impact School Take Over bieden we een volledig dagprogramma aan waarbij leerlingen leren vanuit hun talent iets voor een ander of de wereld te doen. Daarnaast staat deze dag in het teken van inspiratie en feest, want de leerlingen komen écht in actie.

  • Volledig dagprogramma

  • Young Impact doet het werk samen met jou

  • Workshops voor alle leerlingen

  • Écht in actie komen met megachallenges

  • Unieke ervaring met feestelement

  • Voor scholen in het VO, MBO en Praktijkonderwijs

School Take Over

“Wij weten hoe enthousiasmerend Young Impact werkt op onze leerlingen. Wij kunnen niet wachten tot we onze Take Over kunnen gaan doen!”

Bart van Aal – Docent VO

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over het Young Impact programma. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder!

Een School Take Over in deze tijd?

Ja, juist in deze tijd! Young Impact organiseert normaliter Young Impact Day, een groots eindfeest voor alle jongeren die impact hebben gemaakt gedurende het schooljaar met het programma.

Dat gaat natuurlijk niet, maar wij vinden wél dat jongeren ook gedurende deze coronaperiode impact moeten kunnen maken. Zo zijn we op het idee gekomen om naar scholen toe te gaan. Hoe cool is het dan dat wij dit combineren met de succesfactoren van Young Impact Day?

De workshops vinden plaats in de klas en het feestelement vindt plaats op het schoolplein. Tijdens de megachallenges kunnen jongeren samen aan de slag, indien nodig op 1.5 meter afstand van de docenten, trainers en andere volwassenen.

Wij garanderen jou de meest impactvolle projectdag van je leven, als docent, maar ook zeker voor de jongeren.

Voor wie is dit programma geschikt?

Dit programma is voor het VO en MBO geschikt voor alle niveaus en leerjaren. Voor het praktijkonderwijs geldt alleen het hoger niveau. Aantal jongeren per deelname in overleg.

Wat moeten wij als docenten op deze dag doen?

Het programma wordt volledig vorm te geven met onze trainers en vrijwilligers. We vragen alle docenten van de school om een module les te geven. Alle voorbereidingen hiervoor hebben wij geregeld en we zorgen ervoor dat iedereen van te voren op de hoogte is wat dit inhoudt.

Wat is de methodiek achter dit programma's?

Onze programma’s zijn gebaseerd op onze Young Impact methodiek, die rust op drie verschillende pijlers: Inspire (Inspireren), Empower (Doen) en Connect (Samenbrengen). Via de onderdelen van het programma:

1. Ontdekt de jongere wat hij/zij belangrijk vindt in zijn/haar eigen omgeving en/of de wereld
2. Ervaart de jongere dat hij of zij nu al impact heeft
3. Ontdekt wat zijn/haar sterke punten zijn en waar hij/zij blij van wordt
4. Wordt hij/zij geïnspireerd om zijn/haar sterke punten in te zetten voor een challenge of thema
5. Gaat de jongere aan de slag met een megachallenge en komt direct in actie

De jongeren werken aan vaardigheden als communiceren en samenwerken, creatief en probleemoplossend denken en handelen, kritisch denken, sociale en culturele vaardigheden en zelfregulering. Een belangrijke succesfactor is dat jongeren zélf bepalen wat voor challenge zij gaan doen. Lees hier meer over onze methodiek & theorie en over hoe je het programma kunt koppelen met het onderwijs.

Hoe kan ik dit programma koppelen met het onderwijs?

Als school kun je het Young Impact programma inzetten om jongeren kennis te laten maken met verschillende vaardigheden en thema’s rondom eigentijds onderwijs. We doen hier een voorzet voor hoe je het programma kunt koppelen met het onderwijs (kerndoelen, burgerschap, lob en 21st century skills, ondernemend gedrag). Jullie hebben alle vrijheid om het programma in te zetten zoals dat voor jou past.

Wat zijn de kosten van dit programma?

Omdat Young Impact een ANBI stichting is, hebben wij geen winstoogmerk. Young Impact vraagt scholen een eigen bijdrage voor deelname aan dit programma. Deze kosten zijn een klein deel van de daadwerkelijke kosten. Onze partners en fondsen dragen hier aan bij, zodat scholen en organisaties laagdrempelig deel kunnen nemen.

De kosten voor een School Take Over en/of de eigen bijdrage kunnen ook ingezet worden middels het Nationaal Programma Onderwijs. Mocht het niet via de reguliere schoolbudgetten lukken, is het ook nog een mogelijkheid om een aanvraag te doen bij de gemeente. Ben je benieuwd wat we samen kunnen doen? Neem dan contact met ons op! We spreken je graag.

Heb je vragen?

Wij staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op of laat je gegevens achter voor persoonlijk advies.

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: