Programma

Hoe onze trainers jongeren in actie krijgen voor een mooiere wereld

Hoe onze trainers jongeren in actie krijgen voor een mooiere wereld
Terug naar het overzicht Nadim Knape | 7 januari 2019

Jongeren hebben het al druk genoeg met zichzelf, zou je zeggen. Ze willen zichzelf profileren op sociale media, moeten ondertussen over hun toekomst beslissen, er leuk uitzien en dan vaak ook nog eens dealen met bezorgde ouders. Vrijwilligerswerk of maatschappelijke betrokkenheid is echt wel het laatste waar zij zich mee bezig houden, toch? Daar denken wij bij Young Impact heel anders over. Met behulp van onze methodiek en enthousiaste trainers zijn wij in staat om een effectief programma voor burgerschapsonderwijs neer te zetten.

 

Burgerschap door betrokken trainers

Het scholenprogramma wordt verzorgd door jonge vrijwilligers tussen de 17 en 27 jaar oud. Hierdoor ontstaat er gelijkwaardigheid en een situatie waarin jongeren elkaar inspireren en verder helpen. Een trainer van Young Impact word je namelijk niet zomaar: je moet er maar zin in hebben om op je vrije dag voor een groep jongeren te gaan staan.

Trainer Renske: ‘’Ik geloof in mensen en dat wij allemaal het verschil kunnen maken. En ik geloof dat het van onschatbare waarde is dat dit ons zo vroeg mogelijk wordt verteld, zodat wij in onszelf leren geloven en weten dat we daarmee ten alle tijden iets kunnen doen voor onszelf en een ander.’’

Deze jongens en meiden voelen het Young Impact-gevoel door hun aderen stromen en willen dit met veel bevlogenheid en passie overbrengen naar anderen. Een fantastisch recept. Jongeren spiegelen zichzelf namelijk het liefste aan mensen met een vergelijkbare belevingswereld.

Maatschappelijk activeren

Onze trainers zijn erop gebrand om jongeren intrinsiek te motiveren, te empoweren en hen écht te laten ervaren dat zij het verschil kunnen maken. Dat doen zij onder andere door een persoonlijk impactverhaal te delen met de groep. Dat zijn vaak de momenten waarop de hele klas stil wordt en vol aandacht luistert. Docenten geven de trainers gemiddeld een 8,0 als rapportcijfer.

Alle trainers worden opgeleid door middel van train-de-trainer sessies die verzorgd worden door Nationale Jeugdraad (NJR). Tijdens deze trainingen wordt niet alleen ingegaan op het verhaal van Young Impact, maar worden vooral skills zoals pedagogisch handelen en omgaan met weerstand behandeld.

Trainer Roel: ”Wat ik ook mooi vind, is dat je voor allerlei groepen jongeren staat. Laatst waren we op een woongroep en daar zei een jongere tegen mij: ‘Ik kan nu eindelijk een ander helpen, in plaats van dat ik zelf geholpen wordt.’ Dat raakte me echt.”

 

Wil jij Young Impact ook bij jou op school? Je kunt je nú inschrijven voor schooljaar 2020-2021.

Inschrijven

Door Nadim Knape

Nadim helpt met het team zoveel mogelijk scholen en organisaties het programma van Young Impact succesvol in te zetten.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: