Nieuws

Jongeren krijgen dagelijkse portie positiviteit van BN’ers met Young Impact Energizer

Jongeren krijgen dagelijkse portie positiviteit van BN’ers met Young Impact Energizer
Terug naar het overzicht Lisa Waterman | 18 januari 2021

Young Impact introduceert samen met bekende vrienden de grootste energieboost van Nederland: de Young Impact Energizer. De verlenging van de lockdown hakt er flink in bij jongeren. Nog langer niet naar school, minder sociaal contact en geen leuke activiteiten kunnen doen. Dat heeft gevolgen: uit onderzoek blijkt dat een kwart van de jongeren depressieve klachten heeft sinds de Corona pandemie (bron: RTL Nieuws).

Om jongeren tijdens de verlengde lockdown een hart onder de riem te steken, start Young Impact vanaf dinsdag 19 januari de dag met een positiviteitsboost. Jongeren kunnen elke schooldag om 09:00 uur starten met de Young Impact Energizer, verzorgd door een bekende Nederlander op Instagram.

Live op Instagram
De Energizer wordt dagelijks van 09:00 – 09:05 uur live gestreamd op het Instagram-kanaal van Young Impact (@youngimpactnl). Dinsdag 19 januari trapt Ouassima Tajmout, ambassadeur van Young Impact, de eerste Energizer gezamenlijk met duizenden jongeren af. Ook zullen bekende vrienden van Young Impact als Teske de Schepper, Jurre Geluk, Victor Mids, Delany, Roxanne Kwant en Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija een positiviteitsexplosie verzorgen.

Young Impact wil hiermee de grootste energieboost van Nederland organiseren. Algemeen directeur Wendy Kakebeeke: “Er zijn in deze moeilijke tijd ontzettend veel mensen die nu iets willen betekenen voor jongeren en wij hebben het platform om dat te faciliteren. Samen impact maken, dat is tenslotte waar wij voor staan!”.Lockdown-moe

De voornaamste reden voor dit initiatief van Young Impact is de nieuwe verlenging van de lockdown die 12 januari tijdens de persconferentie werd aangekondigd. Dit betekent dat jongeren weer elke dag gemotiveerd moeten worden om van achter hun laptop les te volgen, in plaats van op school met hun vrienden en de dynamiek die zo’n schoolpand met zich meebrengt. Dat wordt logischerwijs steeds lastiger. “De aankondiging van de verlengde lockdown versterkt het gevoel van sleur, en daarmee versterken ook gevoelens van eenzaamheid en depressie. We zien dat de mentale gezondheid van jongeren eronder lijdt”, aldus Wendy Kakebeeke.

Met de Young Impact Energizer hoopt Young Impact de verbondenheid onder jongeren te vergroten en hen een hart onder de riem te steken. Ook docenten kunnen een extra positieve boost gebruiken om samen met de jongeren de dag toch positief te starten.

Ga naar Instagram

Door Lisa Waterman

Lisa zet haar online skills in om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk jongeren en scholen kennis maken met Young Impact.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: