Interview

Filiz (19) maakt kleding van afval

Filiz (19) maakt kleding van afval
Terug naar het overzicht Lisa Waterman | 2 februari 2021

Filiz (19) kreeg via een project op school de kans om haar droom waar te maken: iets goeds te doen voor het klimaat om daar andere jongeren mee te inspireren. Ze besloot een kledingcollectie te maken met restmaterialen. Van bubbeltjesplastic en rietjes van de Vapiano tot het oude gordijn van haar moeder, uiteindelijk maakte ze 4 kledingstukken die ze tentoonstelde in een modeshow.

Met haar collectie wil Filiz laten zien dat je met iets kleins al een groot verschil kan maken voor het klimaat. In het dagelijks leven staan we er vaak niet bij stil hoeveel spullen we eigenlijk weggooien. Volgens Filiz kan en moet dit anders. “Dit moeten we samen doen. Het maakt niet uit hoe je begint met iets te doen voor het klimaat, maar dat je begint.”

Voor haar modeshow vond ze het belangrijk om een statement te maken. “Ik vind het belangrijk dat iedereen mee moet kunnen doen. Ongeacht gender, lengte of maat.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Young Impact⚡ (@youngimpactnl)

 

MEER INFORMATIE

Door Lisa Waterman

Lisa zet haar online skills in om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk jongeren en scholen kennis maken met Young Impact.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: