onderwijs

Ouassima en Bollebof belonen Rotterdamse studenten voor impact met online show  

Ouassima en Bollebof belonen Rotterdamse studenten voor impact met online show  
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 26 maart 2021

Bijna duizend studenten van Albeda dienstverlening zorg en welzijn en Zadkine in Rotterdam hebben zich de afgelopen maanden actief ingezet voor hun buurt. Bijvoorbeeld door het uitdelen van bloemen bij verzorgingshuizen en het organiseren van spelletjesmiddagen voor kinderen in achterstandswijken. Om hen daarvoor te bedanken werden de studenten vandaag verrast met een online show die te volgen was via een livestream. Onder andere FunX presentatrice Ouassima Tajmout en de Rotterdamse rapper Bollebof traden op tijdens de show. Twee docenten deden als ‘tegenprestatie’ een ijsbadchallenge om de studenten te bedanken voor hun impact. 

Een van onze kernwaarden is: ambitieus. Dit houdt in dat wij iedereen uitdagen om het beste uit zichzelf en elkaar te halen en bieden uitstekende mogelijkheden om talent optimaal tot zijn recht te laten komen. Het Young Impact MDT programma sluit hier feilloos bij aan.  Wij zijn erg trots dat onze studenten dit voor elkaar hebben gekregen. We hebben de stad letterlijk als proeftuin gebruikt en aan de hand van geweldige challenges super veel impact gemaakt ‘in’ de stad en ‘voor’ de stad,” aldus Ahmet Dikbas, projectleider Team Next, Albeda.

Young Impact MDT
De studenten deden dit naar aanleiding van Young Impact MDT, een programma waar Albeda en Zadkine aan meedoen. Young Impact MDT is een programma in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd, een initiatief van het Rijk om jongeren actief te laten bijdragen aan de samenleving. Wij willen onze studenten alle kans geven om zich te ontwikkelen, afgestemd op hun ambities, interesses, talenten én groeipotentie. Met het MDT traject samen met Young Impact zorgen we ervoor dat studenten bij Zadkine niet alleen hun talenten kunnen ontdekken, maar ook op welke manier ze een verschil kunnen maken in de maatschappij,” aldus Maria-Teresa Snelders, docent burgerschap Zadkine

Online show
Ter afsluiting van het traject hebben de studenten allemaal een actie uitgevoerd. Deze liepen uiteen van bloemen brengen naar een verzorgingstehuis tot een spelletjesmiddag organiseren voor kinderen in de buurt. Shalisna, Aleyna en Narjiss, studenten Zadkine: ‘’Wij hebben met onze challenge bloemen uitgedeeld aan het zorgpersoneel in het ziekenhuis in Rotterdam. Wij vinden namelijk dat het zij een hart onder de riem kunnen gebruiken. Wat opviel was dat het personeel heel verrast en blij reageerde. Dat toont maar weer aan dat een klein gebaar, een grote impact kan hebben.’’

Havin, student Albeda: ‘’Ik heb voor de kinderen in mijn buurt een spelletjesmiddag georganiseerd. Het leuke daaraan was dat de kinderen echt heel blij waren en enthousiast meededen, dat gaf mij ook een goed gevoel. Ik vind dat er niks op gaat tegen de lach van een kind.’’

Hiervoor werden de studenten beloond met een spectaculaire online show. De Rotterdamse rapper Bollebof, die tevens een collega is van Albeda, gaf een optreden, razende reporters trokken de stad in om studenten live te verrassen en een aantal docenten waagden zich aan een ijsbadchallenge. De stream was voor alle deelnemende studenten gratis te volgen.    

Bedankt!
We willen onze huidige partners en deelnemers: Stichting Young Impact NL, NJR, Wij zijn JONG, Albeda, Zadkine, VSO De Hoge Brug en NLvoorelkaar bedanken voor het mogelijk maken van dit traject en het event. 

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: