onderwijs

Studenten Zadkine organiseren kickbokschallenge met Rico Verhoeven

Studenten Zadkine organiseren kickbokschallenge met Rico Verhoeven
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 15 april 2019

Afgelopen vrijdag organiseerden studenten van Zadkine Business College een kickbokschallenge voor jongeren met een beperking. Dat deden zij naar aanleiding van de Young Impact-workshop die een paar weken daarvoor bij hen op school had plaatsgevonden. Johnny, één van de organisatoren, wist meteen dat hij iets met kickboksen wilde doen. Ricardo, Oussama, Mitsouka, Kevin en Youri sloten zich bij hem aan en de challenge werd groter dan zij ooit hadden durven dromen. 

 

Grootse plannen

Zadkine hecht veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid van studenten en dus besloten zij deel te nemen aan het Young Impact-scholenprogramma. Trainers van Young Impact reisden af naar Rotterdam om met de studenten aan de slag te gaan, gekoppeld aan het vak Burgerschap. Na deze workshop gingen veel jongeren van Zadkine aan de slag met hun eigen challenge, waaronder het groepje van Johnny. Een kickbokstraining voor jongeren met een beperking, dat was meteen al het plan. ”Wij vinden dat iedereen een kans verdient, ook als je anders bent dan anderen”, aldus de studenten.

 

Jongeren worden tijdens de workshop gestimuleerd om tot het uiterste te gaan om impact te maken. Dat laatste sprak dit groepje studenten zeker aan, want zij trokken de stoute schoenen aan en nodigden niemand minder dan kickbokskampioen Rico Verhoeven uit om naar de training te komen. Sterker nog: ze gingen hoogstpersoonlijk naar het kantoor van zijn manager om Rico uit te nodigen. Tot hun grote verbazing was Rico meteen razend enthousiast en beloofde hij langs te komen bij de bokstraining.

 

 

Wat een werk!

Vervolgens ging de groep aan het werk om van de challenge een groot succes te maken. De gymzaal werd gereserveerd en omgebouwd tot kickboksparadijs, er werden medailles geregeld voor de cursisten, groepen jongeren met een beperking werden uitgenodigd, Zadkine Brood & Banket College maakte een reusachtig chocolade paasei als bedankje voor Rico, er werd extra beveiliging geregeld en een programma in elkaar gezet. Dat alles werd met veel enthousiasme gestimuleerd door docenten van Zadkine die bij voorbaat al enorm trots waren op de jongeren.

 

 

De grote dag

En met resultaat: op vrijdag 12 april stroomde de zaal vol met enthousiaste cursisten en werd er fanatiek getraind. De jongeren met een beperking kwamen van VSO de Hoge Brug, VSO Heerenwaard en ASVZ. Ook de begeleiders van de jongeren waren ontroerd door wat de studenten van Zadkine allemaal hadden geregeld. Het moment dat Rico Verhoeven als verrassing zijn entree maakte, was magisch. Alle jongeren vlogen op hem af en stelden hem talloze vragen. Vervolgens werd er natuurlijk wél hard en serieus getraind! Wij zijn ongelofelijk trots op wat deze jongeren in zo’n korte tijd hebben gerealiseerd. De jongeren met een beperking zullen deze dag nooit meer vergeten en zij hebben zelfs hun grote idool mogen ontmoeten. Dit is hét voorbeeld van hoe je impact kunt maken voor een ander met iets wat je simpelweg leuk vindt om te doen. Impactmakers!

 

Persfestijn

De actie werd ook nog eens groots opgepakt in de landelijke en lokale media. Onder andere Hart van Nederland en Open Rotterdam maakten er een mooi item van. Bekijk de video’s en onze mooie fotoserie hieronder voor een goede impressie.

Item Hart van Nederland

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: