Spotlight

Studenten Verpleegkunde brengen vrolijke noot naar ziekenhuis

Studenten Verpleegkunde brengen vrolijke noot naar ziekenhuis
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 2 april 2019

Noa (16) en haar medestudenten van het Vitalis College in Breda volgden een Young Impact-workshop en werden daardoor volop geïnspireerd. Ze hadden zelfs zoveel ideeën voor challenges, dat ze een keuze moesten maken. Uiteindelijk kozen ze ervoor om patiënten in het Amphia Ziekenhuis in Breda op te vrolijken door het zingen van liedjes.  

 

Tijdens de Young Impact workshop gingen de studenten aan de slag met hun sterke punten en de dingen die zij om zich heen zagen gebeuren. Als studenten Verpleegkunde vonden zij het belangrijk om iets te doen voor zieke patiënten. Want ja, in een ziekenhuis is het natuurlijk niet altijd even gezellig. Vandaar dat ze besloten het ziekenhuis op te vrolijken door het zingen van liedjes. Maar, dat doe je natuurlijk niet zomaar! Er moest eerst nog het één en ander georganiseerd worden: het ziekenhuis moest akkoord gaan en natuurlijk moest de muziek geregeld worden. Gelukkig was het ziekenhuis direct enthousiast en werd de muziek binnen no time bij elkaar gezocht.

 

De liedjes werden op school nog even geoefend, maar daarna was het show time! Noa: ”Toen we in het ziekenhuis aankwamen, waren we wel een beetje gespannen. Zouden die mensen er wel op zitten te wachten dat wij voor hen gingen zingen?” Toch zetten Noa en haar klasgenoten het plan door en zongen ze verschillende liedjes in de hal van het ziekenhuis. Noa vertelt: ”Alle patiënten waren super enthousiast. Vervolgens zijn we ook nog even naar de kinderafdeling gegaan. Dat was pas écht leuk!”

 

 

START OOK EEN CHALLENGE

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: