Nieuws

Young Impact Awards 2019: dit zijn de winnaars

Op 29 mei zijn voor de derde keer de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die tot het uiterste gaan om impact te maken. Er werden vijf awards uitgereikt in de categorieën Community, Environment, Education, Health en Creativity. De winnaars werden thuis overvallen door 3FM-dj Wijnand Speelman, zangeres Teske de Schepper, YouTuber Thomas van Grinsven en singer-songwriter Gerson Main. Wat was het een fantastische dag!

 

De winnaars

Teun Toebes (19) won in de categorie Health en zet zich in om het stigma rondom ouderdom te doorbreken. Hij creëert geluksmomentjes voor mensen met dementie door creatieve videocontent te maken op zijn online platform sTeun en Toeverlaat. ‘’Met betrokkenheid creëer je al snel een geluksmomentje voor een ander. En het is nog gratis ook,’’ aldus Teun.

In de categorie Environment kwamen Ester van der Wal (15) en Soraya Omtzigt (16) uit de bus met de meeste stemmen. Deze leerlingen organiseerden een vegetarische week bij hen op school, om zo het gesprek op gang te brengen omtrent gezonde en vegetarische opties in schoolkantines. Nu storten zij zich volledig op het bijbehorende receptenboek.

Anouar El Addouti (18) won de Community award en is een bezige bij en zet zich onder andere in voor jongeren die in armoede leven of een beperking hebben. Door middel van sport en trainingen brengt hij zijn buurt bij elkaar.

Nicole Derix (18) en Stephanie Moonen (19) zijn ervaringsdeskundigen in de jeugdhulpverlening en geven workshops om hierin verbeteringen aan te brengen. Zij zorgen voor verbinding en openen gesprekken over belangrijke onderwerpen. Met dit initiatief wonnen zij in de categorie Education.

Ambrien Moeniralam (17) won in de categorie Creativity en vraagt aandacht voor straatintimidatie. Op haar Instagram-account (@catcallsofams) deelt zij de beledigende kreten die zij en anderen naar het hoofd geslingerd krijgen.

 

 

George Maduro Prijs

De winnaars strijden nu met elkaar om de George Maduro Prijs. Dit is dé ultieme onderscheiding voor iemand die zich belangeloos voor de maatschappij inzet, naar het verhaal van oorlogsheld George Maduro. Met deze prijs wil Young Impact jongeren inspireren om in de voetsporen van deze held te treden. Want door er als jongere óók op kleine schaal voor mensen in je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving. De winnaars staan op 12 juni op het podium tijdens de Young Impact Celebration in Ahoy. De aanwezige jongeren op de Celebration bepalen wie deze onderscheiding verdient aan de hand van een digitale stemtool.

 

Young Impact Celebration

Op woensdag 12 juni vindt de derde editie van de Young Impact Celebration plaats in Rotterdam Ahoy. Alle jongeren die afgelopen jaar met Young Impact in actie zijn gekomen, verdienen een gratis kaartje voor dit evenement. Onder meer Famke Louise, Broederliefde, Teske, Rico Verhoeven en DJ Tony Junior zijn aanwezig om de impact van jongeren te vieren.

 

 

Samenwerking

Young Impact komt tot stand door een samenwerking van NJR, NLvoorelkaar en CJP. Doel is om vóór 2025 een miljoen jongeren in Nederland in actie te laten komen. Madurodam Kinderfonds, één van de partners van de Young Impact Awards, schenkt jaarlijks haar opbrengsten aan projecten die kinderen inspireren een goed mens te zijn. En hen te stimuleren om verbinding te maken met anderen, ongeacht leeftijd of achtergrond, om zo Nederland samen mooier te maken. De aanpak van Young Impact sluit perfect aan bij dit gedachtengoed. ABN AMRO is sponsor van de Environment award en wil jongeren stimuleren om nieuwe ideeën te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. YoungCapital doet er alles aan om jongeren te motiveren het beste in zichzelf naar boven te halen en sponsort daarom de Education award.

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Bekijk meer Nieuws

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.