Nieuws

Samen kunnen we niet stuk: check de highlights van de show!

Samen kunnen we niet stuk: check de highlights van de show!
Terug naar het overzicht Lisa Waterman | 1 maart 2021

Van abseilen van de Euromast in Rotterdam en een privé concert van Davina Michelle tot een heuse helikoptervlucht én een ritje in een Lamborghini. Het kwam allemaal voorbij tijdens de Samen kunnen we niet stuk show, een samenwerking van Young Impact en StukTV.  Een show waar positieve verhalen van jongeren centraal stonden. In dit artikel check je de highlights!

1. Shanayla

Shanayla werd in het zonnetje gezet omdat ze zich keihard inzet voor gelijke kansen en de maatschappij. Zo helpt ze jongeren met gedragsproblemen en bracht ze in coronatijd bloemen langs bij eenzame ouderen. Daarnaast is ze ook Impact Coach in het Young Impact MDT programma, waar ze klaarstaat voor jongeren die in actie willen komen.  Stefan van StukTV verraste haar met een abseiltocht van de Euromast, waarbij ze ook nog eens ontvangen werd door haar mentorkindjes.

 

2. Noah

De coronacrisis zorgt voor veel mentale problemen bij jongeren. Dat merkte Noah (22) ook. Geïnspireerd door haar coach in haar MDT traject, kwam ze op het idee om een luisterlijn voor jongeren te starten. Om jongeren een luisterend oor te bieden bij problemen, of als ze gewoon even hun hart willen luchten.  Giel van StukTV besloot Noah in het zonnetje te zetten door lieve boodschappen van haar te vriendinnen te verzamelen, inclusief helikoptervlucht!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door WALHELLEp (@walhellep)

 

3. Roly

Buschauffeur Roly (24) uit Den Haag zag dat veel mensen het zwaar hebben en niet hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. Hij begon daarom een eigen voedselbank om een groep mensen te helpen die niet terecht kunnen bij de ‘echte’ Voedselbank. Thomas van StukTV draaide de rollen om en verzorgde een onvergetelijke dag voor Roly: een ritje op zijn favoriete motor én als verrassing een weekend naar een luxe hotel met zijn familie!

4. Thomas en Teun helpen elkaar

Samen kunnen we niet stuk gaat ook over de verbinding tussen jongeren. Zo is Thomas een initiatief gestart om beginnende artiesten een podium te bieden, waarbij ze verhalen van eenzaamheid onder jongeren vertolken. Hij zoekt alleen nog iemand die hem kan helpen om zijn initiatief naar een hoger niveau te tillen. En daar komt Teun Toebes om de hoek kijken, een oude bekende van Young Impact. Naast dat Teun met zijn stichting aandacht vraagt aan ouderen met dementie, is hij ook vet handig met het maken van video’s. Daarmee kan hij Thomas goed helpen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stay T(e)uned (@teuntoebes)

5. Demi

We kennen Demi van haar stichting Never2BeAlone, waar ze online cafés organiseert voor eenzame jongeren. Ze bedacht dit initiatief toen ze zelf ook eenzame gevoelens ervaarde. Stefan van StukTV en Sophie Milzink besloten Demi in het zonnetje te zetten door haar een privéconcert van Davina Michelle in de Ziggo Dome te geven!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sophie Milzink (@sophiemilzink)

6. Anes

Anes is al jaren bezig met het helpen van jongeren, door basketbaltoernooien en andere activiteiten te organiseren. In coronatijd is hij een podcast begonnen om alsnog deze jongeren te inspireren. Nesim en Qucee van Supergaande verraste hem met een Lamborghini experience, en Anes kreeg de kans om zijn liefde voor fashion om te zetten in iets gaafs: het ontwerpen van zijn eigen kledingstuk!

7. Ducttape challenge

En tot slot: jij kunt de ducttape van jouw generatie zijn. Ontdek hoe jij in actie kunt komen voor een ander, hoe jij het verschil kunt maken. Met een grote of kleine actie, dat maakt niet uit. Maak bijvoorbeeld een kunstwerk van ducttape en geef dit aan iemand anders die je een hart onder de riem wilt steken.

Check de actie

 

Door Lisa Waterman

Lisa zet haar online skills in om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk jongeren en scholen kennis maken met Young Impact.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: