Spotlight

Chaima laat docenten lesgeven in een rolstoel

Chaima laat docenten lesgeven in een rolstoel
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 26 februari 2020

Op 21 april laat Chaima (15) docenten een dag lang lesgeven, zittend vanuit een rolstoel. Ze mogen er op geen enkel moment eventjes uit om de benen te strekken. ‘Ik hoop dat de docenten beseffen hoe lastig het kan zijn om de hele dag in een rolstoel te zitten,’ is de insteek van Chaima. Maar liefst 18 docenten van haar school De Kleine Prins doen mee met de actie van Chaima. Zelfs de teamleidster en de nieuwe directeur doen mee!

Rolstoelendag

Chaima deed mee met het scholenprogramma van Young Impact. Terwijl ze hiermee bezig was, kwam ze op het idee om docenten de hele dag in een rolstoel te laten zitten. Chaima zit zelf voor lange afstanden ook in een rolstoel, vanwege haar beperking.

‘Mensen die ik ken zitten de hele dag in een rolstoel. Ze zeggen wel eens tegen mij dat ze zich afvragen of docenten zich er wel bewust van zijn hoe lastig het is om je de hele dag in zo’n voertuig voort te bewegen.’ Chaima ging hierover brainstormen en kwam tot het idee om een echte ‘Rolstoelendag’ te organiseren op school. ‘Onderweg naar de les kom je allerlei obstakels tegen. Het kan hierdoor erg lastig zijn om op tijd in de les te zijn. Je moet de drukke gangen door, rekening houden met mensen. Daarnaast zien docenten dus echt niet in hoe uitdagend dit kan zijn!’

 


Wist je dat Chaima meespeelt in de brandvideo voor Young Impact? Check it out! 

Doe ook mee!

Chaima hoopt met deze actie op begrip voor mensen in een rolstoel. ‘Ik hoop dat alle docenten zich gaan beseffen hoe lastig het eigenlijk is om de hele dag in een rolstoel te zitten.’ Maar dat is niet het enige, zegt Chaima. ‘Want het is voor de kinderen die standaard in een rolstoel zitten natuurlijk ook heel prettig dat ze even niet de enige zijn met deze struggles. Hopelijk kunnen ze deze dag erg waarderen!’

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de rolstoelendag in volle gang. Jij kan je ook inzetten op 21 april. Trommel al je docenten op om dag lang een dag lang in een rolstoel te zitten. Dit zorgt voor meer aandacht, begrip en medeleven voor mensen met een beperking.

START OOK EEN CHALLENGE

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: