Spotlight

Vijf challenges voor een zomer vol impact

Vijf challenges voor een zomer vol impact
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 4 augustus 2019

De zomer komt eraan! Dat betekent: luilakken op het strand, festivals afstruinen en veel leuke dingen doen met je vrienden. Heb jij naast al die vakantievibes ook nog een beetje tijd om impact te maken? Met deze vijf zomerchallenges maak jij het verschil.

 

1. Deel ijsjes uit in het verzorgingshuis

Zit je te puffen en te zweten vanwege de hitte? Denk dan eens aan ouderen in het verzorgingshuis. Zij zijn extra kwetsbaar en hebben niet veel mogelijkheden om verkoeling te zoeken. Help hen en deel bijvoorbeeld ijsjes uit in het plaatselijke verzorgingshuis. Zo wordt jij de held van de dag! Klik hier voor de challenge en laat weten dat je meedoet.

 

2. Doe een klusje bij iemand uit de buurt

Kijk jij wel goed genoeg om naar de mensen in jouw dorp of stad? Er zijn mensen die vanwege ziekte of andere omstandigheden niet aan bepaalde klusjes toe komen. Op het platform van NLvoorelkaar kun je talloze hulpvragen vinden van mensen uit jouw omgeving. Hang een lamp op, maai het gras of snoei een rozenstruik. Kleine moeite, groot effect. Hoe makkelijk kan het zijn? Klik hier om alle hulpvragen te zien.

3. Organiseer een waterfestijn

Er zijn veel kinderen die in armoede leven en haast nooit iets leuks doen. Gelukkig hoeft een spelletjesmiddag helemaal niet veel geld te kosten! Zoek een grasveldje uit in jouw dorp of stad en organiseer daar een waterfestijn. Denk aan een waterballonnengevecht, buikschuifbaan of waterpistolenwedstrijd. Wil je nóg groter uitpakken? Vraag dan aan de plaatselijke slager en supermarkt of zij een afsluitende barbecue willen sponsoren. Je zult versteld staan van de hulp die je krijgt als je er simpelweg om durft te vragen. Klik hier voor de challenge en laat weten dat je meedoet.

4. Houd de parken schoon

In de zomer stromen de parken in Nederland vol met picknickers en festivalgangers. Maarrrr lang niet iedereen ruimt zijn/haar afval op aan het einde van een zomerse dag! Help een handje en organiseer een schoonmaakdag in jouw dorp of stad. Zo zorg je voor een groenere wereld én heb je een gezellige dag met je vrienden. Dubbele score! Klik hier voor de challenge en laat weten dat je meedoet. Klik hier voor de challenge en laat weten dat je meedoet.

Heb jij zelf een beter idee voor een challenge? Mooi! Maak een eigen challenge aan en kom daarmee in actie voor iets wat jij zelf belangrijk vindt. Een fijne zomer!

START EEN CHALLENGE

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: