onderwijs Spotlight

Hoe het Cals college impact maakt met hun leerlingen

Hoe het Cals college impact maakt met hun leerlingen
Terug naar het overzicht Sanne Wouters | 29 maart 2021

Na hun deelname aan het scholenprogramma van Young Impact zijn leerlingen van het Cals College in Nieuwegein massaal in actie gekomen. Door de inspirerende workshops leerden de jongeren hun eigen talenten ontdekken en hoe zij met deze talenten impact kunnen maken. Met hun enthousiasme en proactieve aanpak hebben verschillende acties vorige maand het lokale nieuws gehaald!


Dounia (13) en Kautar (13) verrassen eenzame ouderen
Om de wereld wat mooier te maken, wilden Dounia en Kautar wat betekenen voor de oudere bewoners op de Oortjesburg in Nieuwegein. “Eerst hebben we geprobeerd bloemen te regelen, maar dat lukte helaas niet. Toen zijn we naar de Bruna op het Muntplein gegaan en hebben we 48 kaartjes gekregen voor onze actie”, vertellen de meiden trots. Nadat zij alle kaartjes geschreven hadden, hebben Dounia en Kautar met hun eigen zakgeld koekjes gekocht. De koekjes en kaartjes hebben ze samengevoegd en cadeau gedaan aan de oudere bewoners. Er werd enthousiast op gereageerd en ze hebben ook lieve kaartjes terug gekregen van de bewoners. “Het geeft een goed gevoel dat we dit hebben gedaan”, vertellen de meiden.

 

Thijs, Thomas en Tijmen plantten een boom als symbool voor kinderrechten
Nadat ze onderzoek hebben gedaan naar Kindervredesprijswinnares Kehkashan Basu, hebben Thijs, Thomas en Tijmen uit 2 havo in de tuin van hun school een boom geplant die symbool staat voor kinderrechten. Tijmen: “Wij wilden graag ook iets voor een beter milieu doen en daarom hebben wij bij de Intratuin een boom geregeld. Deze boom staat symbool voor alle rechten die wij hebben en die helaas nog steeds geschonden worden.” Thomas vult aan: “Wij hebben ook echt contact met Kehkashan gehad en ze heeft ons gesigneerde boeken en een filmpje gestuurd om ons aan te moedigen.” Super tof!

 


Thijs, Thomas en Tijmen (midden) plantten een boom om meer aandacht te vragen voor kinderrechten.

 

Deedee en Phoebe steken de lokale politie een hart onder de riem
Ook brugklasleerlingen Deedee (13) en Phoebe (13) hebben niet stilgezeten na de lessen van Young Impact. Op donderdag 4 februari verrasten zij de politie in Nieuwegein met een kaartje en een mand vol lekkers om hen te bedanken voor alles wat zij in deze periode doen. De politie was onder de indruk van dit lieve gebaar en beloofde van hun verrassing te gaan genieten.

 


Deedee en Phoebe (rechts) op bezoek bij de politie in Nieuwegein om hen een verrassing te brengen

Wil jij ook impact maken met jouw jongeren? Bekijk onze scholenpagina voor meer informatie over onze programma’s. 

Door Sanne Wouters

Met haar sportieve mindset komt Sanne met nieuwe ideeën zodat er massaal en blijvend impact gemaakt wordt. Niets is te gek. Ain't no mountain high enough!

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: