Nieuws

Duizenden jongeren in actie voor het klimaat tijdens eerste Young Impact Day

Duizenden jongeren in actie voor het klimaat tijdens eerste Young Impact Day
Terug naar het overzicht Ana Glavas | 30 juni 2021

Op 30 juni zijn meer dan drieduizend jongeren door het hele land in actie gekomen tijdens Young Impact Day. Dit was de eerste nationale actiedag speciaal voor jongeren en stond dit jaar volledig in het teken van het klimaat. In totaal is 15.232 vierkante meter beton vergroend, bijvoorbeeld door een stoeptegel te vervangen voor een plantje. Het epicentrum van de dag was evenementenlocatie Lofi in Amsterdam. Daar heeft een grote klimaatactie plaats gevonden en is de dag afgesloten met een spectaculaire eindshow. Tijdens deze show zijn voor de vijfde keer de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die een positief verschil maken voor onze samenleving. We feliciteren Filiz Memis, Xavi Dors, Wail Kherazzi, Nour El Ghezaoui, Veronika Vygon, Sohna Sumbunu en Lakiescha Tol met de winst! 

Green it up!
52% van de jongeren vindt dat op school te weinig aandacht besteed wordt aan het klimaat, zo blijkt uit recent onderzoek van Young Impact. Gelukkig weten jongeren ook hoe zij het heft in eigen handen moeten nemen. De afgelopen weken heeft Young Impact jongeren opgeroepen om zich in te zetten voor een groenere leefomgeving. Dat is gebeurd door middel van een grootschalige offline en online activatie campagne met de naam Green it up! Zo werden meerdere scholen, waaronder het Wellant College in Alphen aan de Rijn, verrast met een Green Invasie.

Tekst gaat door onder de video.

Heel veel plantjes!
In totaal is er samen 15.232 vierkante meter beton vervangen voor groen. Ook zijn in een aantal plaatsen groepen jongeren samen in actie. Zo werd in Zoetermeer een ‘groene mars’ georganiseerd waarbij langs de route plantjes geplant werden. Dankzij hoofdsponsor ABN AMRO konden jongeren door het hele land gratis plantjes ophalen. Bij acht kantoren installeerden zij een speciaal afhaalpunt. Ook hebben tientallen scholen zich aan bij de actie aangemeld.


Leerling van het Brederocollege Breda tijdens Young Impact Day. Beeld: Juultje van den Bogaard

Eindshow
De actiedag werd afgesloten bij Lofi in Amsterdam. Bekijk de show hier terug! Niemand minder dan Lucas & Steve, StukTV, Paul Sinha, Rani en Sjaak traden op om de honderden aanwezige jongeren voor hun gemaakte impact te belonen. Het was één van de eerste evenementen die weer konden plaatsvinden met de volledige bezoekerscapaciteit. Bekijk hier de Instagram live updates van Young Impact-reporters Sannah en Jefferson. Giel de Winter, StukTV, postte hierover op Instagram:

“Eindelijk kunnen we weer van start met onze dj-act. En het mooie aan Young Impact Day is dat we ook meteen strijden voor een goed doel. Het festivalseizoen gaat weer beginnen en wij zijn erbij!’’ 


V.l.n.r. Nour El Ghezaoui, Wail Kherazzi, Sohna Sumbunu, Lakiescha Tol, Filiz Memis en Xavi Dors. Beeld: Dylan Jake Vermaas

Young Impact Awards
Tijdens de show zijn voor de vijfde keer de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die een voorbeeld zijn voor hun generatie. Zo maakt Filiz Memis (19), winnares in de categorie Klimaat, een kledinglijn van restmaterialen zoals bubbeltjesplastic, gordijnen en rietjes. Ook zijn Nour El Ghezaoui (17), Xavi Dors (13), Wail Kherazzi (12) en Veronika Vygon (19), Lakiescha Tol (20) en Sohna Sumbunu (19) door het publiek tot winnaars gekozen. 


Lucas & Steve sluiten de eindshow van Young Impact Day 2021. Beeld: Dylan Jake Vermaas

KIJK HIER DE EINDSHOW TERUG

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: