onderwijs

Nicole: Mijn ervaring als stagiaire bij Young Impact

Nicole: Mijn ervaring als stagiaire bij Young Impact
Terug naar het overzicht Nicole | 21 mei 2019

Young Impact vindt het belangrijk jongeren een kick-start te geven voor hun verdere loopbaan. Daarom bieden wij geregeld stageplekken aan, waar jongeren zichzelf leren kennen en zich professioneel kunnen ontwikkelen. Nicole, derdejaarsstudent Toegepaste Psychologie, vertelt over haar ervaring bij Young Impact

Tijdens deze gekke corona periode ben ik begonnen met mijn stage bij Young Impact. Deze situatie zorgde wel voor wat chaos en hier en daar. Naast alle wisselende zaken, was er een ding dat altijd stabiel bleef: de fijne sfeer binnen het team.”

Positief en open
“De positiviteit en openheid straalt van het Young Impact team. In deze organisatie staat blijven lachen en warme energie behouden voorop. Dit uit zich in teammeetings met leuke energizers, grapjes tussendoor en leuke gesprekken. Succesmomenten worden goed gevierd, wat de motivatie ook hoog houdt. Dit alles creëerde voor mij veilige sfeer waar ik mij snel comfortabel voelde (ook al had ik wellicht de helft van het team maar in het echt ontmoet)”

Mijn plek gevonden
“De behulpzaamheid en interesse zorgden ervoor dat ik me op mijn plek voelde. Ik heb altijd moeite gehad met hulp vragen, maar dit team heeft ervoor gezorgd dat dit een comfortabele stap voor mij werd. Er is oprechte interesse in elkaar, wat de samenwerking en communicatie een stuk soepeler laat verlopen. Het team is bereid om met je mee te denken en je te helpen. Mooiste is dat zij mij echt lieten voelen als volwaardig lid van het team, wat toch altijd een puntje blijft als je stagiaire bent. Genoeg tijd voor een grapje, maar als je iemand van het team opbelt met vragen, staan ze voor je klaar.”

Manier van werken
“Er vindt wekelijkse een gezamenlijke meeting plaats. Zo blijf je toch (ondanks dat je vrijwel hele tijd thuis zit) lekker in contact met iedereen. Ook vertelt iedereen over hun ervaringen waar ik veel van heb kunnen leren. Toen we bezig gingen met sales en werving, werden hier veel meetings, trainingen en oefenmomenten voor ingepland. Zo kon ik, iemand met 0 ervaring met sales, ook mee komen met en werd ik niet in het diepe gegooid. Communicatie binnen dit team is belangrijk en hier heb ik erg veel van geleerd.”

”Het fijne is dat duidelijk wordt gemaakt dat in welke richting jij ook interesse in hebt, je de ruimte hebt om mee te kijken.”

Variatie aan werkzaamheden
“De werkzaamheden zijn erg uiteenlopend. Het fijne is dat duidelijk wordt gemaakt dat in welke richting jij ook interesse in hebt, je de ruimte hebt om mee te kijken. Zo heb ik ook nog het een en ander geleerd van het marketing team. Er wordt duidelijk en regelmatig uitleg gegeven over de stand van zaken, dit zorgt ervoor dat jij alles overzichtelijk kan houden. Aan de ene kant hield ik mij bezig met de materialenpakketten voor de scholen en scouting groepen en het voorraadbeheer, wat heel erg praktisch was. Daarnaast heb ik ook veel geleerd van de werving van scholen, communicatie met docenten en professionals en de processen en systemen hieromheen.”

“Ik heb altijd de vrijheid gevoeld om nog andere werkzaamheden te doen: zo heb ik bijvoorbeeld ook de gedeelde verantwoordelijkheid gekregen over het opzetten van het Young Impact TikTok account, iets wat eigenlijk niet bij mijn stage paste, maar ik wel heel erg leuk vond. Daar wordt dan ook ruimte voor gemaakt.”

“Ik sluit mijn stageperiode bij Young Impact in ieder geval vol trots en positiviteit af!”

Door Nicole

Nicole loopt haar derdejaars stage voor haar opleiding Toegepaste Psychologie aan de HAN in Nijmegen bij Young Impact.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: