Interview

Stan (20) geeft straatkinderen in Congo een thuis

Stan (20) geeft straatkinderen in Congo een thuis
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 5 januari 2021

Stan (20) besloot na het behalen van zijn vwo-diploma te gaan backpacken. Tijdens die reis kwam hij terecht in Congo. ”Ik liep over straat en zag een jongen op de stoep liggen. Hij sliep met zijn hoofd op een waterfles die hij gebruikte als kussen.” Die gebeurtenis zorgde ervoor dat Stan in actie kwam. 

Stan stuurde een appje naar zijn vrienden en familie waarin hij zijn verhaal vertelde. Ook stuurde hij een Tikkie mee zodat mensen meteen geld konden doneren. ”Toen ik wakker werd, stond er al iets van 870 dollar op,” vertelt hij lachend. Van dat geld regelde hij een diner voor de straatkinderen.

Eenmaal terug in Nederland, ging Stan door met zijn inzamelingsacties. Uiteindelijk zamelde hij zoveel geld in, dat hij een weeshuis heeft laten bouwen. Dat deed hij niet in zijn eentje, maar samen met de lokale bevolking. Kansengelijkheid is voor Stan heel belangrijk. ”Ik vind dat ongelijkheid een keuze is en daarmee is gelijkheid ook een keuze.”

Klik hier voor meer informatie over het weeshuis 4Watoto

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Loïs werd in 2016 slachtoffer van seksueel geweld en raakte daardoor in een diepe depressie. Nu strijdt ze voor de rechten van andere slachtoffers. ‘Ikzelf ga die rechtvaardigheid niet meer krijgen, maar ik hoop wel dat ik andere mensen erbij kan helpen.’ Reageer met een ❤️ of deel dit bericht om Loïs te supporten. Ook in actie komen voor een thema wat jij belangrijk vindt? Wij helpen je! #Linkinbio #seksueelgeweld #centrumseksueelgeweld #letstalkaboutyes #zedenwet #amnestynl #consent #gedv @amnestynl @699indijah @centrumseksueelgeweld @geraldine_kemper @cutklup @kaapsvideo

Een bericht gedeeld door Young Impact⚡ (@youngimpactnl) op

 


MEER INFORMATIE

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: