Nieuws

Young Impact Creator: wat is jouw impactprofiel?

Young Impact Creator: wat is jouw impactprofiel?
Terug naar het overzicht Lisa Waterman | 17 februari 2021

Impact maken op een thema dat jij belangrijk vindt. Dat klinkt leuk en makkelijk, maar waar begin je eigenlijk? Wij merken dat veel jongeren talloze ideeën hebben om iets goeds te doen voor een betere wereld, maar simpelweg niet weten waar ze moeten beginnen. Daar hebben we iets op bedacht: de Young Impact Creator! Met deze online tool ontdek jij wat jouw sterke punten zijn, en hoe je die kunt inzetten om impact te maken op iets wat jij echt belangrijk vindt. Super handig, toch?

Lees hieronder 5 manieren waarop de Young Impact Creator jou helpt om impact te maken.

1. Kom erachter wat jouw interesses zijn
Doe de test en kom erachter welk maatschappelijk thema bij jou past! Door de stelling te kiezen die het beste bij jou past ontdek je waar jouw impacthart écht sneller van gaat kloppen. Wat past er bijvoorbeeld beter bij je? Het organiseren van een burendag of klasgenoten aansporen een week lang geen vlees te eten?

2. Wat zijn jouw sterke punten?
Vervolgens gaan we het hebben over jouw talenten. Je sterke punten. Waar ben jij goed in? Het is super handig om dit te weten, omdat je jouw sterke punten kunt gebruiken om een ander te helpen. Ben jij goed in luisteren? Dan ligt jouw kracht misschien wel in het organiseren van een kletstafel in de supermarkt om voorbijgangers een luisterend oor te bieden.

3. Jouw impactprofiel
Tadaaa! Jouw interesses én je sterke punten vormen samen jouw unieke impactprofiel. In dit profiel staat wat voor impactmaker jij bent, gekoppeld aan acties die het beste bij jouw kracht passen. Ben jij een Duurzame goalgetter, Betrokken uitdager of toch een Eerlijke aanpakker? Op basis van je profiel zie je direct de acties van gelijkgestemden in jouw omgeving én geven we je voorbeelden van acties die jij kunt uitvoeren. Let’s go!

4. Tijd voor actie!
Je kunt er voor kiezen om met één van de voorbeeldacties aan de slag te gaan. Dit zijn acties die stap voor stap zijn uitgewerkt. Maar als je al een briljant idee hebt kun je natuurlijk ook je eigen actie samenstellen!

5. Deel je actie óf sluit je aan bij iemand anders
Impact maken is zóveel leuker als je het kunt delen! Na het aanmaken van een actie kun je hem gemakkelijk delen met anderen, maar je kunt óók bij andere acties aansluiten. Handig als je samen met je vrienden in actie wilt komen.

GA NAAR DE IMPACT CREATOR

Door Lisa Waterman

Lisa zet haar online skills in om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk jongeren en scholen kennis maken met Young Impact.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: