Interview

Loïs (24): ‘Ik wil rechtvaardigheid voor slachtoffers van seksueel geweld’

Loïs (24): ‘Ik wil rechtvaardigheid voor slachtoffers van seksueel geweld’
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 10 november 2020

In 2016 werd Loïs (24) slachtoffer van seksueel geweld. Daarop volgde een donkere periode van depressie en schaamte. Inmiddels is ze uit dat dal geklommen en zet zich in om andere slachtoffers van seksueel geweld te helpen.

Zo organiseerde ze een inzamelingsactie voor Centrum Seksueel Geweld, waarvoor ze genomineerd werd voor een Young Impact Award. Daardoor kwam ze in aanraking met Amnesty Nederland en is ze nu onderdeel van een actiegroep die strijdt voor een betere zedenwet. Daarnaast is Loïs momenteel te zien in het programma Geraldine en de Vrouwen, waarmee ze voor meer bewustzijn omtrent seksueel geweld probeert te zorgen. Loïs: ”Ikzelf ga die rechtvaardigheid niet meer krijgen, maar ik hoop wel dat ik andere mensen erbij kan helpen.”

Om andere jongeren te inspireren om ook in actie te komen voor iets wat hen aan het hart gaat, is Loïs sinds kort impact coach bij Young Impact. Binnen ons programma voor de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) coacht zij andere jongeren bij het uitvoeren van hun challenge.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Loïs werd in 2016 slachtoffer van seksueel geweld en raakte daardoor in een diepe depressie. Nu strijdt ze voor de rechten van andere slachtoffers. ‘Ikzelf ga die rechtvaardigheid niet meer krijgen, maar ik hoop wel dat ik andere mensen erbij kan helpen.’ Reageer met een ❤️ of deel dit bericht om Loïs te supporten. Ook in actie komen voor een thema wat jij belangrijk vindt? Wij helpen je! #Linkinbio #seksueelgeweld #centrumseksueelgeweld #letstalkaboutyes #zedenwet #amnestynl #consent #gedv @amnestynl @699indijah @centrumseksueelgeweld @geraldine_kemper @cutklup @kaapsvideo

Een bericht gedeeld door Young Impact⚡ (@youngimpactnl) op

Een belangrijke stap

Vlak na het opnemen van deze video werd bekend gemaakt dat minister Grapperhaus een ander verkrachtingsartikel voorstelt waarin alle vormen van onvrijwillige seks worden gekwalificeerd als verkrachting. Dat is mede te danken aan het werk van Loïs en haar actiegroep. Een belangrijke stap in de richting naar gelijkwaardigheid en gerechtigheid. Eind 2020 weten we of deze wet er ook echt doorheen komt. 

 

MEER INFORMATIE

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: