Spotlight

Swingen en zingen met ouderen tijdens een karaokemiddag

Swingen en zingen met ouderen tijdens een karaokemiddag
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 14 januari 2019

Beau (15), Wilco (15) en Bailey (14) van RSG Lingecollege besloten om in actie te komen voor eenzame ouderen. In hun omgeving zagen zij dat er ouderen zijn die weinig bezoek krijgen, geen leuke activiteiten meer doen en afgezonderd leven. Dat kan niet de bedoeling zijn, toch? Daarom besloten zij een karaokemiddag te organiseren vol nostalgische hitjes en gezellige dansmuziek.

Een soepele voorbereiding

Het drietal zorgde voor een lijst vol artiesten en leuke nummers. Ook maakten zij echte karaokekaartjes, waarop de ouderen hun naam en liedje konden noteren. Daarna hoefde alleen de techniek nog maar aangesloten te worden en gaan met de banaan! Beau: ”De voorbereiding ging vrij soepel, het was leuk om deze middag te organiseren.”

Een gezellige middag voor ouderen

”Veel ouderen durfden eerst niet, daarom hebben wij eerst een paar liedjes gezongen,” aldus Wilco, ”Ook gingen we met de microfoon door de zaal heen lopen. Toen ontstond er een lossere sfeer. Uiteindelijk gingen veel ouderen leuk meezingen en zelfs luidkeels in de microfoon!” De tweede helft van de middag werden de ouderen een beetje moe. Toen besloten Beau, Bailey en Wilco om gewoon wat leuke dansmuziek op te zetten. Een aantal ouderen gingen met elkaar dansen en zongen gezellig mee met de muziek.

Impact maken is leuk!

Beau vertelt: ”Ik vond het echt leuk om dit te organiseren. Je zag aan de ouderen dat ze opleefden en het leuk vonden om oudere liedjes te horen. Ze gingen even helemaal terug naar hun eigen tijd. Ook vonden ze het leuk dat wij dit voor hen deden.”

START OOK EEN CHALLENGE

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: