Spotlight

Studenten slapen een nacht buiten om geld in te zamelen voor daklozen

Studenten slapen een nacht buiten om geld in te zamelen voor daklozen
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 4 februari 2020

Deze week kwamen studenten van het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College in actie voor dak- en thuislozen. Samen met een aantal docenten hebben zij een nacht buiten geslapen om geld in te zamelen. Joey, één van de organisatoren: ‘’Wij willen geld inzamelen voor de mensen met een nihil inkomen, mensen die op straat leven en niets te eten van te drinken hebben, laat staan ​​een huis om te wonen.’’ Inmiddels is er al meer dan €1000,- gedoneerd aan de actie.

De studenten kwamen op dit idee tijdens een les Burgerschap door Young Impact bij hen op school. Zadkine hecht veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid van studenten en doet daarom mee aan het Young Impact-programma. Daardoor leren jongeren op school hoe zij hun sterke punten kunnen inzetten om in actie te komen voor iets dat zij belangrijk vinden. Deze studenten besloten hun organisatietalent in te zetten om kwetsbare mensen te helpen.

Bekijk de video hieronder om te zien hoe deze nacht verliep!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zou jij het kunnen: een hele nacht buiten slapen?❄️ Deze studenten deden het om geld in te zamelen voor daklozen. #IMPACTMAKERS

Een bericht gedeeld door Young Impact⚡ (@youngimpactnl) op

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: