Nieuws

Schooljaar start met massale acties voor de buurt dankzij Young Impact Take Over

Schooljaar start met massale acties voor de buurt dankzij Young Impact Take Over
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 2 september 2021

Duizenden leerlingen door het hele land trappen dit schooljaar af met een Young Impact Take Over. Ze krijgen op die dag geen les, maar maken in plaats daarvan impact op hun eigen buurt. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 jongeren zich wil inzetten voor de maatschappij, maar niet weet hoe of waar ze moeten beginnen. Daarom reist Young Impact het hele land door om scholen ‘over te nemen’ met deze bijzondere projectdag. Het doel is om de aanwezige jongeren te laten ervaren hoe zij een positieve impact kunnen maken op de samenleving. Zo doen ze onder andere een massale opruimactie en vragen ze aandacht voor de lhbti-gemeenschap door het krijten van regenboog zebrapaden in de wijk.

Een groot feest!
Zodra de Young Impact truck het schoolplein op komt rijden, is het één groot feest. Er wordt een podium opgebouwd en de DJ zorgt meteen voor een dosis energie. De leerlingen krijgen workshops over thema’s als talentontwikkeling en ‘stap uit je comfort zone’ om hen te motiveren hun talenten in te zetten voor een ander. Daarnaast helpt Young Impact hen te ontdekken welk thema zij belangrijk vinden.

Vervolgens komen de jongeren ook écht in actie door deel te nemen aan een mega-challenge. De leerlingen gaan zwerfafval opruimen, regenboogzebrapaden krijten voor lhbti-acceptatie, kaartjes schrijven voor ouderen in de buurt, kunstwerken maken over mentale gezondheid en spullen inzamelen voor buurtgenoten die in armoede leven. De dag wordt afgesloten met een optreden van zanger Paul Sinha die de leerlingen beloont voor de gemaakte impact. De Young Impact Take Overs worden mede mogelijk gemaakt door Vattenfall Foundation.

Wendy Kakebeeke, directeur Young Impact: “Na een schooljaar dat vooral in het teken stond van corona, starten we dit schooljaar spectaculair. We verrassen duizenden jongeren met een dag vol energie en impact. Natuurlijk met als doel om jongeren op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met maatschappelijke betrokkenheid.”

Meedoen
De Young Impact Take Over reisde langs RSG Sneek, Montfort College Rotterdam en Twents Carmel College Losser. Wil jij ook een Young Impact Take Over bij jou op school?

Dat wil ik!

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: