Spotlight

Marjès en Elisa organiseren creatieve middag voor eenzame ouderen

Marjès en Elisa organiseren creatieve middag voor eenzame ouderen
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 2 januari 2019
Marjès en Elisa van ROC TOP vinden dat ouderen vaker in het zonnetje gezet mogen worden. Daarom besloten zij een leuke middag te organiseren voor een grote groep ouderen. Ze noemden het mini-event: ‘Een dag met een gouden randje’. 

”Wat vinden wij belangrijk?”

Young Impact gaf een paar maanden geleden een workshop op ROC TOP in Amsterdam. Elisa: ”Nadat Young Impact bij ons op school was geweest, gingen we dieper nadenken over wat wij nou belangrijk vinden. Wat zien we om ons heen gebeuren? We kwamen er al snel achter wat we wilden doen. Ouderen mogen vaker in het zonnetje gezet worden.” Daarom organiseerden zij een creatieve middag met veel spelletjes en gezelligheid. De ouderen maakten kerstkaarten, versierden bloempotjes en deden oud-Hollandse spelletjes.

Mooie reacties

”We hebben veel hartverwarmende reacties gekregen. De ouderen vonden het geweldig en we zagen ze echt stralen. Achteraf vroegen zij zelfs nog of we vaker terug wilden komen,” vertelt Elisa. ”De vrijwilligers van het verzorgingstehuis die ons hielpen waren ook heel enthousiast en de bloempotjes zijn heel leuk geworden.” Na afloop bedankte de coördinator van het verzorgingstehuis de twee meiden uitgebreid. ”We vonden het geweldig om deze challenge te doen. We hebben zeker impact gemaakt, want dat werd wel duidelijk uit hoe mensen reageerden. Het was dus zeker een dag met een gouden randje!” Marjès: ”Kom in actie voor wat jij belangrijk vindt! Heb je een leuk idee? Niet gaan twijfelen, maar gewoon doen! Al is het maar iets kleins.”

Videoverslag gemaakt door Elisa en Marjès

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: