onderwijs

Young Impact en FutureNL bieden gratis lessen aan tegen eenzaamheid

Young Impact en FutureNL bieden gratis lessen aan tegen eenzaamheid
Terug naar het overzicht Ana Glavas | 25 maart 2021

Juist nu het leven veelal digitaal plaatsvindt, is de behoefte aan verbondenheid groot. 2 op de 5 jongeren voelt zich wekelijks eenzaam, zo bleek uit eerder onderzoek van EenVandaag. In december startte de awareness campagne van ABN AMRO en Young Impact waarmee er meer dan 600.000 jongeren zijn bereikt. Om dit grote maatschappelijke probleem verder op te pakken, naast alle andere belangrijke offline acties, is er in samenwerking van Young Impact en FutureNL een lessenreeks ontwikkeld (mogelijk gemaakt door ABN AMRO) om dit probleem op een duurzame manier aan te pakken.

Met de gratis lessenreeks #Nofilter worden docenten geholpen om onderwerpen als Geluk, Verbinding en Eenzaamheid bespreekbaar te maken. De koppeling wordt gelegd tussen het offline en online leven. Aan het einde van de lessenreeks komen de leerlingen concreet in actie tegen eenzaamheid. De lessenreeks bestaat uit vijf lessen en een challenge welke geschikt zijn voor onderbouw in het Voortgezet Onderwijs. Inmiddels hebben 75 scholen zich al  ingeschreven!

Ontwikkel jouw digitale vaardigheden en kom in actie tegen online eenzaamheid! #Nofilter

Schrijf je hier in voor het gratis lespakket!

Eenzaamheidscampagne ABN AMRO Young Impact

Eenzaamheidscampagne

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: