Spotlight

Haagse studenten zetten OV medewerkers in het zonnetje

Haagse studenten zetten OV medewerkers in het zonnetje
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 25 april 2019

Saske (17), Lindsay (19) en Gabriela (17) zijn drie studenten van ROC Mondriaan. Ze doen graag dingen voor een ander, maar vinden het normaal gesproken lastig om hier zelf initiatief voor te nemen. Nadat ze het programma van Young Impact hadden gevolgd en gehoord hadden met wat voor mooie dingen je impact kan maken, besloten ze snel actie te ondernemen. Veel jongeren uit hun klas gingen iets met ouderen doen en ze wilden het daarom in een andere hoek zoeken, iets wat niet zo vaak gedaan wordt.

 

Dagelijkse kost

Ze begonnen na te denken over hun challenge en stuitten al meteen op iets waar ze dagelijks mee te maken hebben: het openbaar vervoer. Lindsay: “Op het nieuws hoor je vaak hoe openbaar vervoer medewerkers minder gewaardeerd worden voor het werk wat ze doen. Daarom besloten wij dat we ze in het zonnetje wilden zetten voor het goede werk dat ze doen.”

 

Zonder u was ik nooit zover gekomen

Saske, Lindsay en Gabriela besloten na lang nadenken om een imitatiebloem te kopen met een kaartje eraan en die aan de medewerkers te geven. Op deze kaartjes stonden dingen zoals: “Zonder u was ik nooit zover gekomen” en “Dank u wel dat u zo’n belangrijk onderdeel wil zijn van mijn reis”. Deze hebben ze uitgedeeld aan buschauffeurs en conducteurs op het station. De reacties liepen erg uiteen maar toch was iedereen enthousiast. “Zo vaak krijgen we geen waardering voor ons werk, we worden vaak als voetveeg behandeld. Dit voelt toch een beetje als erkenning. Bedankt!” De meiden vonden het super leuk om te doen. Ze hadden van te voren niet gedacht dat ze met zo’n klein gebaar zoiets moois konden doen. Ze hadden echt het idee dat ze impact hadden gemaakt bij de medewerkers. “Het gaf ons echt een goed gevoel en we willen graag nog eens vaker zoiets doen,” aldus Gabriela.

Saskia, Lindsay en Gabriela delen de bloemen uit

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: