onderwijs

3 redenen om ons scholenprogramma te gebruiken als USP voor jouw school

3 redenen om ons scholenprogramma te gebruiken als USP voor jouw school
Terug naar het overzicht Nadim Knape | 11 februari 2019

Vier miljoen Nederlanders keken gisteren naar de eerste aflevering van De Luizenmoeder. Te gek natuurlijk. Zelfs voor iemand zonder schoolgaande kinderen een feest om naar te kijken. Safety First moet het gaan doen volgens Anton, die de veiligheid op school benoemt tot Unique Selling Point (USP), ofwel hoe hij het benoemt: de Unique ‘Sellers’ Point. Ik hoor steeds vaker dat scholen het Young Impact scholenprogramma gebruiken als USP en daar hebben ze goede redenen voor. Ik zal je er drie geven om Young Impact komend schooljaar in jullie etalage te zetten.

Maar eerst, wat is een USP?

Een Unique Selling Point. Waarom kiezen toekomstige leerlingen (en natuurlijk ouders) voor jouw school in plaats van een andere? Simpel: omdat je iets unieks of anders aan te bieden hebt. Schaam je dan ook niet om deze te communiceren, zeg het! Het onderscheidt jullie school van anderen en het kan net het verschil maken om wel of niet voor jullie school te kiezen.

3 redenen om het Young Impact programma als USP te gebruiken

Door deel te nemen aan het scholenprogramma van Young Impact, heb je als school iets unieks aan te bieden. Een andere invulling voor de maatschappelijke stage en een interactieve burgerschapsmethode. Niet alleen bied je jongeren op deze manier een andere vorm van onderwijs, je geeft ze ook een onvergetelijke levenservaring mee. Wat is impact en hoe heb ik positieve impact op anderen?

Talentontwikkeling in de praktijk

De meeste scholen hebben talentontwikkeling hoog in het vaandel staan. Iets wat wij bij Young Impact vooral toejuichen. Maar wat is talentontwikkeling als je dit niet kunt toepassen? Waar ben je goed in, wat zijn nu écht je sterkte punten en hoe kun je deze gebruiken? Niet op papier, maar in de praktijk. Écht in actie komen voor wat jij belangrijk vindt, dat is waar het binnen ons programma om draait.

Actief burgerschapsonderwijs en sociale ontwikkeling

In het programma werken we aan de maatschappelijke en sociale ontwikkeling van jongeren door te kijken naar wat zij om zich heen zien gebeuren. ”Wat vind jij belangrijk?” Dat is een van de vragen die centraal staan tijdens het programma. De maatschappelijke betrokkenheid op lokaal niveau verbetert door challenges die jongeren voor hun eigen omgeving doen.

Eigenaarschap en verantwoordelijkheid

Het programma daagt jongeren uit om eigenaarschap te tonen en in actie te komen met hun eigen talenten. Daarmee verdienen zij ook nog eens een ticket voor de Young Impact Day, waar zij samen met duizenden andere jongeren en bekende artiesten impact vieren. Ouders zien dit jongerenevenement vaak als mogelijkheid om de jongeren voor het eerst ‘alleen’ op pad te laten gaan en verantwoordelijkheid te laten nemen.

‘Ik zie leerlingen die nooit eerder voorop hebben gelopen de leiding nemen.’ – Docent Joukje

Door Nadim Knape

Nadim helpt met het team zoveel mogelijk scholen en organisaties het programma van Young Impact succesvol in te zetten.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: