Spotlight

Amina en Sabra komen op voor verstoten meisjes

Amina en Sabra komen op voor verstoten meisjes
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 19 december 2019

Jonge vrouwen die verstoten worden door hun familie: helaas komt het voor. Amina (16) en Sabra (17) zijn zelf van Marokkaanse afkomst en willen iets doen tegen dit wrede fenomeen. Amina: ”Sommige meisjes komen in de problemen door jongens of een ongewenste zwangerschap. Zij worden dan verstoten en staan er alleen voor. Dat vinden wij niet kunnen.”

Toen Young Impact bij hen op school voorbij kwam, wisten de Rotterdamse studenten van Zadkine al vrij snel voor welke doelgroep zij in actie wilden komen. Amina en Sabra hebben veel islamitische vriendinnen en via-via horen ze wel eens over meiden die verstoten worden. ”Die meiden zijn zó jong en in de war, dat is echt zielig,” vertelt Amina. ”Ik vind dat iedereen fouten kan maken en een tweede kans verdient. Ik snap niet dat je iemand waarvan je houdt op straat zet, alleen maar omdat je je schaamt voor de buitenwereld. Het is wél je dochter.”

Na een tijdje brainstormen besloten de studenten een actie op te zetten. Amina: ”Dankzij Young Impact weet ik beter wat mijn sterke punten zijn. Ik ben goed in luisteren en adviseren. Daar wilde ik iets mee doen.” Amina en Sabra zijn nu bezig een platform te creëren voor jonge islamitische vrouwen die in de problemen zijn gekomen. Er is een Facebook-account opgericht waarop vrouwen hulpvragen kunnen insturen. Ook willen de studenten binnenkort een avond voor lotgenoten organiseren op school.

Uiteindelijk moet deze actie ervoor zorgen dat familieleden beter naar elkaar gaan luisteren. Jonge vrouwen mogen niet alleen komen te staan. Amina: ”Als niemand iets doet, wordt het alleen maar erger. Dan gaan ze drinken of stoppen ze met school. Ze moeten weten dat er altijd iemand voor hen is. Ik besprak het idee met mijn familie en zij staan er helemaal achter. Zij geloven dat wanneer ik anderen help, ik daarvoor beloond zal worden.”

START OOK EEN CHALLENGE

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: