Nieuws

Teun Toebes wint George Maduro Prijs 2019

De George Maduro Prijs is dé onderscheiding voor een jongere die zich belangeloos inzet om anderen te helpen. De eerste winnaar van deze bijzondere prijs is Teun Toebes. Afgelopen woensdag werd hij door een vol Ahoy gekozen als winnaar. Teun: ”Dit geeft mij een steuntje in de rug om door te gaan”.

 

Over Teun

Tijdens de opleiding tot hbo-verpleegkundige miste Teun creativiteit in de studie. Tijdens zijn stage in een verzorgingstehuis kwam Teun erachter dat dit is wat hij wil doen: geluksmomentjes creëren voor mensen met dementie! Hieruit is Stichting sTeun en toeverlaat ontstaan. Een platform met video’s, persoonlijke verhalen en artikelen die de veelzijdigheid van de zorg en ouderen laten zien. Teun beschrijft: ”In de laatste fase van iemands leven is een sTeun en Toeverlaat juist dat gene wat iemand nodig heeft”. Deze creatieveling bedenkt talloze leuke formats, waaronder de serie KnUS in de BUS waarin hij ouderen bezoekt om te praten over de liefde én een serie waarin hij samen met mensen met dementie voor één moment terug naar het vak gaat, zoals met conducteur René (88) en brandweerman Jaap (91). Dat levert stralende gezichten op! Ook organiseerde hij twee keer een silent disco in een verpleeghuis waarover hij een video maakte. De silent disco set wordt nu gratis ingezet in verpleeghuizen.

Video Silent Disco

Winnaar categorie Health

Op 29 mei werd Teun thuis overvallen door Teske de Schepper als winnaar van een Young Impact Award. Hij won in de categorie Health dankzij talloze stemmen die binnenkwamen via de website van Young Impact. Teun sprong een gat in de lucht en was door het dolle heen. De winnaars in andere categorieën waren: Soraya & Ester (Environment), Anouar (Community), Nicole & Stephanie (Education) en Ambrien (Creativity).

Compilatievideo awarduitreiking

Door naar… Ahoy!

Alle winnaars mochten vervolgens hun bijzondere verhaal vertellen op het podium tijdens de Young Impact Celebration. De jongeren in de zaal konden live stemmen op de ultieme impactmaker. Teun Toebes kwam als winnaar uit de bus en kreeg de George Maduro Prijs uit handen van Rico Verhoeven en de burgemeester van Madurodam.

 

 

 

Madurodam Kinderfonds

Met deze prijs treedt Teun in de voetsporen van George Maduro. Deze oorlogsheld werd tijdens de Tweede Wereldoorlog meerdere keren gevangen genomen vanwege zijn rol bij het verzet en wil om anderen te helpen. Ondanks alle tegenslagen bleef hij zich inzetten voor anderen. Hij overleed op 28-jarige leeftijd en wordt geroemd om zijn getoonde moed en doorzettingsvermogen. Zijn ouders schonken ter nagedachtenis een startkapitaal voor themapark Madurodam. Deze bijzondere prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Madurodam Kinderfonds, trouwe partner van Young Impact en de Young Impact Awards.

Teun wint George Maduro Prijs 2019!

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & Activatie Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Bekijk meer Nieuws

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.