Spotlight

Quinety strijdt tegen onzekerheid onder jongeren

Quinety strijdt tegen onzekerheid onder jongeren
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 8 januari 2020

Quinety was jarenlang onzeker. Over eigenlijk van alles, maar vooral over haar voortanden. ”Ik lag dagenlang in bed te huilen vanwege alle opmerkingen die ik erover kreeg. Ik wilde zó graag een beugel zodat ik ‘gewone’ tanden zou krijgen.” Nu bouwt ze aan een online platform waarop jongeren verhalen over onzekerheid kunnen delen. 

Pesten doet pijn

Trainers van Young Impact brachten een bezoek aan Quinety’s school, Albeda Beauty & Fashioncollege. ”Ik realiseerde me dat het al genoeg is om één iemand te kunnen helpen. Je hoeft niet altijd tienduizend mensen tegelijk te bereiken.” Na de workshop besloot Quinety haar levensverhaal in te zetten om onzekerheid onder leeftijdsgenoten tegen te gaan. ”Een aantal jaar geleden vond ik mezelf echt heel erg lelijk. Ik heb een spleetje tussen mijn twee voortanden. Vroeger had ik daar nooit problemen mee, totdat ik op de middelbare school kwam. Mensen zeiden dan: ‘Jouw tanden zeggen hallo tegen elkaar’ en dat soort dingen. Dat deed mij heel veel pijn en ik verloor mijn zelfvertrouwen.” Een paar weken geleden startte Quinety het Instagram-account @tel.l.meyourstory. Op dit account deelt zij nu haar eigen ervaringen met onzekerheid én die van anderen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

This is my life story: A few years ago I found myself very ugly, not because I was “too fat” or because I thought my face was ugly, but purely because I thought my teeth were ugly. I had a split between my two front teeth. I never had any problems with it, my mother always called me special because I had it. When I came to high school everything changed my teeth where ugly. I really cried in my bed for days because I wanted a braces so that I had straight teeth like everyone else and because of the comments people made. They made comments as “your teeth say hello to each other”. The comments really hurt me a lot and I lost more and more confidence. One day I looked at myself in the mirror and I thought why the fuck does this hurt me . My teeth make me the way I am, I am beautiful the way I am and I am proud of how They way I am. We are all people and we should support each other and not bring them down. Think before you say anything to someone, you don’t have to like someone, but accept them how they are. Everyone is beautiful as he or she is, whether you have a large forehead, a crooked nose or floppy ears. You are beautiful as you are. Be proud of who you are !!❤️❤️❤️ #tellmeyourlifestory

Een bericht gedeeld door Tell Me Your Story ? (@tel.l.meyourstory) op

Op haar eigen levensverhaal kwamen veel mooie reacties:

Je bent zo een mooie meid, laat je nooit doen door mensen die je andere dingen wijsmaken xx

Ooohhh ik ben juist jaloers op dat spleetje tussen jouw tanden ??? vind dat echt mooi altijd!! Mijn tanden staan scheef en ik mis een kies… ruilen? ??

Delen is niet zwak

Op het account nodigt Quinety ook anderen uit om hun levensverhaal te delen. ”Tegenwoordig lijkt het alsof je zwak bent als je huilt of je gevoelens deelt. Dat vind ik grof gezegd echt bullshit. Ik wil dat niemand zich alleen voelt in een bepaalde situatie en dat kun je bereiken door je verhaal te delen.” Zo’n acht andere mensen hebben inmiddels hun verhaal gedeeld via @tel.l.meyourstory, zoals Jorah:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

REPOST from @jorahmeijer thanks for sharing your story!! You are beautiful as you are ❤️ : Vroeger was ik een erg onzeker meisje ( nu nog steeds een beetje hoor ) en dat kwam door mijn figuur. Ik was “ te dik “ , ik was “ plat “ en ik was natuurlijk “ lelijk “. Het ideaal beeld van een meisje is natuurlijk grote billen/borsten met een smalle taille. Ik had en heb dit nog steeds niet. Er zijn vaak genoeg opmerkingen daarover gemaakt en tot de dag van vandaag nog steeds. Ik heb mezelf aangeleerd dat ik er ook mag zijn zoals ik ben en mijn vrienden en familie hebben daarbij geholpen maar vooral ikzelf omdat ik enige was die die knop kon omzetten. Tot vandaag ben ik nog steeds een maatje meer en heb ik nog steeds weinig rondingen en I DONT CARE. Voor de mensen die hier grapjes over maken naar mensen DONT want die grapjes maken het erger. Dus voor iedereen out here met onzekerheden: U ARE BEAUTIFUL ❤️ #tellmeyourlifestory

Een bericht gedeeld door Tell Me Your Story ? (@tel.l.meyourstory) op

 

Meer verhalen delen

Wil jij jouw levensverhaal delen? Stuur dan een DM naar het account of deel zelf jouw verhaal met #tellmeyourlifestory. ”Mijn doel is sowieso al bereikt omdat ik al een paar mensen heb kunnen helpen. Natuurlijk droom ik er wel van om een groter bereik te krijgen. Misschien kan het ooit zelfs wel Internationaal gaan,” vertelt Quinety. ”Het enige wat ik nodig heb zijn mensen die hun verhaal willen delen.”

START OOK EEN CHALLENGE

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: