Interview

Alihan (21) inspireert jongeren hun Droom CV te verwezenlijken

Alihan (21) inspireert jongeren hun Droom CV te verwezenlijken
Terug naar het overzicht Ana Glavas | 11 augustus 2021

Alihan (21) is leergierig, nieuwsgierig en maakt gebruik van goed onderwijs in Nederland. Een van de redenen? ‘Mijn ouders’, zegt Alihan. Hij is opgegroeid in een gezin met een hoogopgeleide moeder waar veel aandacht werd gegeven aan school. Het blijkt dat kinderen van hoogopgeleide ouders een grotere kans hebben op hoge opleiding dan kinderen van laagopgeleide ouders. Deze ongelijkheid inspireerde hem workshops te geven om jongeren te helpen bouwen aan hun droom CV. Young Impact sprak hem over zijn initiatief.

Kom ook in actie

Waarom zet je je in voor kansenongelijkheid?
“Tegenwoordig leven we in een maatschappij waarin alles wat we doen geld moet opleveren. Zodra je iets voor de maatschappij doet of tijd besteed op vrijwillige basis, dan val je buiten de boot. Voor mij is het cool om deze denkwijze te doorbreken. Dat het niet anders of raar is om iets voor een ander te doen maar het normaal en de nieuwe standaard wordt in de maatschappij.”

Hoe ben je bij het thema kansenongelijkheid in het onderwijs terecht gekomen?
“Ik heb me aangesloten bij de jongerenraad van het Ministerie van Onderwijs. Daardoor ging ik me verdiepen in de materie van kansenongelijkheid in het onderwijs. Ik zag de onderzoeken, cijfers en conclusies en ging toen bij mezelf nadenken welke voordelen ik zelf heb gehad. Dat bleken er een aantal te zijn. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat je alles zelf in handen hebt. Als je intrinsiek gemotiveerd bent, leergierig en doorzettingsvermogen hebt, dan kom je er wel.”

Droom CV Alihan

Welke voordelen heb jij dan gehad wat betreft kansenongelijkheid in het onderwijs?
“Mijn moeder is hoogopgeleid en mijn vader is ondernemer. Als er iets was op school trok mijn moeder meteen aan de bel. Ze investeerde veel van haar tijd om mijn schoolkeuzes en carrière te monitoren. Zo vroeg ze naar zaken die op school speelden zoals huiswerk, toetsen en lesstof. Ze was heel betrokken omdat ze zelf de uitdagingen en obstakels kent. Daar heb ik achteraf veel aan gehad. Nu ik dat meer besef ben ik enorm dankbaar voor deze voorsprong.”

“Als je intrinsiek gemotiveerd bent, leergierig en doorzettingsvermogen hebt, dan kom je er wel.”

Waar ligt volgens jou het probleem bij kansenongelijkheid in het onderwijs?
“Dit probleem is zo veelzijdig en complex dat er niet één oplossing is. Het zijn veel verschillende zaken die bijdragen aan dit probleem zoals: fouten in het schoolsysteem, vooroordelen in de samenleving, aannames van docenten, gedrag van leerlingen, achtergrond van ouders en nog veel meer. Wat voor ongelijkheid blijkt te zorgen, is onder andere het verschil tussen kinderen van hoog- of laag opgeleide ouders. Kinderen van hoogopgeleide ouders hebben meer kansen op hoger onderwijs dan kinderen van laagopgeleide ouders. Dat komt ook doordat een hoog opgeleide ouder het onderwijsstelsel kent omdat die het zelf heeft doorlopen. Die kan zich verplaatsen in het kind. Die ouder heeft vaker de mentaliteit om school serieus te nemen en het kind de stimuleren op vlak van schoolcarrière. Versus ouders die dit niet kennen en dit zelf niet hebben meegemaakt. Het is lastig om je kind te adviseren over iets wat voor jou onbekend is. Daarom heb ik mijn initiatief, jouw Droom CV, gecreëerd.”

Hoe is vanuit dit inzicht, jouw Droom CV ontstaan?
“Wat gebeurt, is dat studenten wel potentie hebben maar niet juist geholpen worden. Dat weerhoudt ze van hun ware potentie. Op het moment dat je als student op een laag schoolniveau begint maar graag advocaat zou willen worden dan is de drempel wel hoog maar het is niet onmogelijk. Er zijn namelijk meerdere wegen die naar je doel leiden. Die wegen wil ik ze met mijn Droom CV tonen.”

“Kinderen van hoogopgeleide ouders hebben meer kansen op hoger onderwijs dan kinderen van laagopgeleide ouders.”

Hoe ziet een workshop van jouw Droom CV eruit?
“De studenten wordt aan het begin gevraagd: waar zou je over 5 jaar willen staan? Het leuke hiervan is, is dat het niet uitmaakt wat je antwoord is. Als je het nog niet weet, dan zet de vraag je aan het denken. Als je het al wel weet dan ga je je plan concreet maken. In beide gevallen heb je er iets aan. Daarna volgt een inspiratie gedeelte waarin ze nadenken over wie hun inspiratie persoon is, tegen wie ze opkijken. Dit maakt het minder abstract doordat ze zich in een bestaande persoon kunnen verplaatsen. Tot slot gaat het over in het vormen van je CV.”

Alihan Droom CV

Hoe wordt dan concreet een CV gecreëerd?
“Alles waar je over hebt nagedacht neem je mee naar je CV. Zowel hetgeen dat je nu al bezit, je skills, hoe ontwikkeld en ver je nu al bent. Alsook alles wat je nog nodig hebt, waarmee je je CV nog moet aanvullen om je droom CV te verwezenlijken. Door het neer te schrijven en concreet te maken wordt inzichtelijk welke vervolg stappen ze moeten zetten. Het helpt om in hun eigen droom CV te gaan geloven en het creëert de juiste mindset om het te behalen.”

“Mijn workshop haalt een bepaalde drive in jongeren naar boven.”

Wat doet jouw workshop met de jongeren?
“Mijn workshop haalt een bepaalde drive in jongeren naar boven. Op school wijken leraren vaak niet uit van het standaard lesgeven. Als iemand op de opleiding communicatie zit, dan leren ze dat, niks meer of minder. Terwijl dit de mogelijkheid geeft om te dromen, ambities op te zoeken en jongeren inspireert na te denken over hun toekomst. Het opent de ogen van studenten van waar ze allemaal toe in staat zijn en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Informatie die ze op school, thuis of in hun sociale kringen niet te horen krijgen.”

Welke tip kun je aan jongeren geven die zich ook willen inzetten voor een ander?
“De tip die ik wil geven is blijf goed zoeken, wees niet bang om vragen te blijven stellen. Ik had op school al de drive om me in te zetten voor maatschappelijke organisaties maar wist ze niet te vinden. Ik ben ervan overtuigd dat heel veel jongeren niet weten welke mogelijkheden er zijn en welke organisaties bestaan. Dus blijf veel zoeken, kijk online en durf vragen te stellen. Zo kom je uiteindelijk bij de juiste mensen en op het juiste spoor.”

Connect met Alihan op LinkedIn

Door Ana Glavas

Ana verzorgt de communicatie richting partners en stakeholders en werkt in een uitvoerende rol aan de reputatie en naamsbekendheid van Young Impact.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: