onderwijs

Jongeren creëren creatieve broedplaats ‘Villa Artquake’

Jongeren creëren creatieve broedplaats ‘Villa Artquake’
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 20 december 2019

Vorige week reisde Young Impact-trainer Renske af naar Heerhugowaard om daar een workshop te geven. Door de jongeren van ‘Villa Artquake’ werden meteen hele mooie ideeën bedacht voor een challenge. Deze groep jongeren wordt aangestuurd door cultuurcoach Mado de Vries die jongeren in de regio een stem wil geven. 

De workshop

Tijdens de workshop ging de groep actief aan de slag met de vragen: Wanneer heb jij jezelf voor het laatst uitgedaagd? Wanneer maakte jij het verschil voor een ander? Wanneer deed jij iets dat écht impact had? Conclusie: Jij kan de wereld positief veranderen. Jij hebt de energie en het talent om nú impact te maken. Impact op anderen, op de wereld, op jezelf. Vervolgens werd er gekeken naar ieders kwaliteiten en werden de deelnemers ook daadwerkelijk uitgedaagd om in actie te komen voor wat zij graag willen; een creatieve broedplaats voor jongeren.

 

 

Villa Artquake

Door Mado aangemoedigd gaan deze jongeren nu de challenge aan om deze creatieve broedplaats met de naam ‘Villa Artquake’ ook echt te realiseren. Hoe is deze naam ontstaan? Villa komt van Villa Kakelbont van Pippi Langkous; een veilige plek waar je jezelf mag zijn en waar je ongedwongen je eigen gang kan gaan. En Artquake, letterlijk vertaald kunstbeving; waar jongeren samen kunst creëren, elkaar inspireren, van elkaar leren en zichzelf zo verder kunnen ontwikkelen. In 2020 organiseert Villa Artquake onder meer leuke lessen, trainingen en ook een evenement waar jong talent centraal staat. Natuurlijk komen alle deelnemers van Villa Artquake ook naar Young Impact Day in Jaarbeurs te Utrecht.

 

Young Impact bij jouw organisatie?

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: