Spotlight

Zo ontdek je welk thema je belangrijk vindt

Zo ontdek je welk thema je belangrijk vindt
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 20 oktober 2020

Nina van Young Impact legt het je uit

Welke thema’s zijn er?

Bij Young Impact kies jij zelf waarvoor je in actie komt! Om je een eindje op weg te helpen, zie je hieronder vijf voorbeeldthema’s. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Klimaat

Klimaatverandering is een van de grootste problemen van deze tijd. Alle wilde dierenpopulaties zijn gehalveerd sinds 1990. Dat is niet oké! Daar moeten we iets aan doen. Kom met Young Impact in actie voor klimaat en milieu, bijvoorbeeld door het organiseren van een vegetarische week bij jou op school.

Maatschappij

Wil jij jouw buurt of de samenleving helpen? Maak jouw omgeving veiliger, socialer of gezelliger. Doe bijvoorbeeld iets aan eenzaamheid onder ouderen of zorg voor meer veiligheid op straat. Wat dacht je van een gezellige buurtbingo?

Diversiteit

Young Impact vindt dat iedereen zichzelf mag zijn. Als samenleving kunnen we nog veel bereiken op dat gebied, want lang niet iedereen wordt gerespecteerd en geaccepteerd. Kom met Young Impact in actie voor de rechten van bijvoorbeeld LHBT’ers of vluchtelingen.

Gezondheid

We hebben in Nederland een goede gezondheidszorg, maar het kan natuurlijk altijd beter. Zet je in om de mentale- of fysieke gezondheidszorg te verbeteren, bijvoorbeeld door in actie te komen voor mentale gezondheid onder jongeren. Er worden talloze challenges georganiseerd om de zorg beter te maken.

Gelijke kansen

Iedereen verdient dezelfde kansen in het leven, toch? Helaas is dat nog niet altijd zo. Kom in actie en zorg ervoor dat iedereen dezelfde kansen krijgt, ongeacht je afkomst, huidskleur, woonplaats geslacht of seksuele voorkeur. Misschien kun je kinderen uit achterstandswijken helpen met hun bijles?

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: