Nieuws

Aftermath met Ambrien: winnares in de categorie Creativity

Aftermath met Ambrien: winnares in de categorie Creativity
Terug naar het overzicht Nadim Knape | 15 oktober 2019

Ambrien voor de campagne #MyBodyIsMine

In mei won Ambrien de Young Impact Award in de categorie Creativity. Ze werd thuis overvallen door niemand minder dan 3FM-dj Wijnand Speelman. Na het winnen van deze prijs heeft Ambrien gave samenwerkingen kunnen aangaan met platformen die voor haar belangrijk zijn. Wij willen graag weten wat het winnen van de award voor Ambrien heeft betekend en wat haar toekomstplannen zijn. 

 

Winnares in de categorie Creativity

Ambrien zat thuis toen ze op 29 mei bezoek kreeg van 3FM-dj Wijnand Speelman. Hij stapte uit een gouden limousine en belde bij haar aan. Wijnand kreet (geheel in Ambriens thema) WINNAAR YOUNG IMPACT AWARD op de grond. Ambrien liep over de rode loper die speciaal voor haar was neergelegd. Ze nam plaats op het podium en ontving daarna de Young Impact Award in de categorie Creativity. Dit is dé prijs voor een jongere die zijn of haar talent voor kunst of cultuur inzet om de wereld te verbeteren. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door onze trouwe partner CJP. Ambrien heeft deze award gewonnen omdat ze met haar creativiteit aandacht vraagt voor straatintimidatie. Op haar Instagram-account (@catcallsofams) deelt zij de beledigende kreten die zij en anderen naar het hoofd geslingerd krijgen. Ambrien krijt deze kreten op muren en stoepen door heel Nederland op de plekken waar mensen deze te horen hebben gekregen.

 

Wat een ervaring

Het winnen van de Young Impact Award was voor Ambrien een hele nieuwe ervaring. Over wat deze winst voor haar betekende zegt ze: ‘’Het betekende best wel veel voor mij. Het was fijn om te zien dat wat ik deed gezien werd door mensen. Er kwam ook echt aandacht voor het onderwerp en het werd serieus genomen. De reacties die ik kreeg op het winnen van de award waren echt hartverwarmend.’’ Natuurlijk reageerden veel mensen uit de omgeving van de winnares ook op wat ze allemaal heeft bereikt. Ze vonden het heel leuk en cool voor haar en vonden dat ze het verdiende. Ambrien: ‘Iedereen was heel supportive en ging stemmen en mijn verhaal delen. Ik kon niet meer liefde ontvangen dan dat ik kreeg. Iedereen reageerde heel goed.’’ Een hoogtepunt noemen vindt Ambrien toch wel lastig. Ze zegt: ‘’Ik vond het heel vet om een filmpje op te nemen met 3FM. Zo kon ik nog meer aandacht creëren voor het evenement van Young Impact en mijn eigen initiatief.’’ Daarnaast vond Ambrien het moment waarop Teun de George Maduro Prijs won ook een mooi moment. Ambrien: ‘’Iedereen was heel erg blij voor hem. Er was geen vijandigheid en iedereen feestte helemaal mee.’’

 

 

De toekomstplannen

Na het winnen van de award werd Ambrien benaderd door Mama Cash. Dit is een internationaal fonds dat feministisch activisme financiert. Voor de campagne #MyBodyIsMine nam Ambrien samen met Mama Cash een video op, waarmee ze straatintimidatie/cat calls aankaartten. Mama Cash wilde graag met Ambrien samenwerken voor de campagne #MyBodyIsMine. Ze waren haar werk tegengekomen en daar werden ze heel enthousiast van. Voor de campagne wilden ze diversiteit en sterkte uitstralen en ze vonden Ambrien daar goed bij passen.

Ze vertelt: ‘’Ik keek sinds mijn veertiende al op naar Mama Cash. Ik had er echt geen woorden voor. De reacties op de video waren ook echt heel positief en mensen vonden het er tof uitzien.’’ Ambrien heeft voor de toekomst ook nog grootse plannen. Ze is onlangs nog gescout voor een TED-talk, dus misschien staat ze binnenkort wel op een podium te spreken voor honderden mensen. Ook wil ze graag meer samenwerking aangaan en voorlichtingen geven. Ze heeft ook nog een tip voor jongeren die zelf in actie willen komen en dat is: als je een idee hebt, praat hier over met iemand. ‘’Het is belangrijk om vooral gewoon te doen. De eerste stap zetten is moeilijk, maar daarna gaat alles zoveel makkelijker.’’

Door Nadim Knape

Nadim helpt met het team zoveel mogelijk scholen en organisaties het programma van Young Impact succesvol in te zetten.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: