Nieuws

Young Impact start online klimaatrevolutie: ‘Red de planeet met jouw kreet!’

Young Impact start online klimaatrevolutie: ‘Red de planeet met jouw kreet!’
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 2 december 2019

Jongeren willen gehoord worden en meedoen, vooral als het om het klimaat gaat. Gewapend met ludieke protestborden worden vandaag de dag vele klimaatmarsen georganiseerd. Young Impact speelt op dit fenomeen in door nu ook een digitale klimaatrevolutie te starten. Met de ludieke challenge ‘Red de planeet met jouw kreet’ worden jongeren vanaf vandaag opgeroepen om een digitaal statement te maken met hun meest creatieve klimaatkreet. 

 

 

Één van de initiatiefnemers, Soraya Omtzigt (17), kwam al eerder met Young Impact in actie voor het klimaat en organiseerde een vegetarische week bij haar op school. Daar deden ruim honderd leerlingen aan mee. Soraya: ‘’Door klimaatacties worden we ons weer bewust van de wereld om ons heen. Met deze challenge van Young Impact kunnen we ons op een positieve manier inzetten voor een beter klimaat.’’ Soraya doet mee aan de challenge met haar klimaatkreet ‘If we all just care a little, we can take care of the world again’. Naast deze lieve kreet worden ook klimaatkreten als ‘Climate change is worse than Voldemort’ en ‘Word nu wakker of zwem later’ verspreid.

Jongeren posten vanaf vandaag allerlei creatieve en ludieke ‘klimaatkreten’ op social media om zo voor meer bewustzijn te zorgen. Aanmelden bij de actie kan via de button hieronder.

Door je aan te melden ontvang je van Young Impact een gepersonaliseerd design van jouw klimaatkreet, 2 tickets voor Young Impact Day 2020 én je maakt ook nog eens kans op een levensgroot spandoek met jouw kreet.

AANMELDEN

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: