Blog

Wendy Kakebeeke neemt het stokje over als nieuwe directeur van Young Impact

Wendy Kakebeeke neemt het stokje over als nieuwe directeur van Young Impact
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 1 juli 2020

Vandaag nemen we afscheid van Patrick als directeur van Young Impact en neemt Wendy Kakebeeke het stokje van hem over. Daarmee komt er een einde aan de ‘beginfase’ van Young Impact. Hoe kijken zij tegen deze bijzondere wissel aan?

Patrick: ”De afgelopen vier jaar zijn we in staat gebleken om van ‘vrijwilligerswerk’ iets heel tofs te maken. We hebben een methodiek ontwikkeld die jongeren stimuleert om ook echt mee te gaan doen. Dat is iets waar veel organisaties naar op zoek zijn en wij hebben die code gewoon gekraakt! Daar ben ik trots op en dat vind ik heel uniek. De Young Impact Celebration heeft ook voor ontzettend veel kippenvel momenten gezorgd. Het was een magneet voor jongeren om in actie te komen, maar ook om artiesten en influencers bij onze beweging aan te haken. We konden jongeren een podium geven én ook die artiesten eens van een andere, kwetsbare kant laten zien. Een geweldige formule. Neem bijvoorbeeld de performances van Famke Louise. Zij roept normaal gesproken enorm veel negatieve reacties op, maar op ons podium kreeg ze juist enorm veel lof. Ze kreeg de kans om iets anders van zichzelf te laten zien. Ook de verhalen van alle jongeren die in actie zijn gekomen, zijn me enorm bij gebleven. Vooral die van Johnny, één van de organisatoren van de kickboks challenge bij Zadkine. Hij was enorm gedemotiveerd en geloofde niet in zichzelf, maar dan komt Young Impact langs en komt hij opeens in beweging. Dit voorbeeld laat zien waar we met Young Impact toe in staat zijn. Ook het programma voor jongeren in de jeugdhulp en jongeren met een beperking raakte mij steeds diep. Je zag dat het veel voor deze jongeren betekende dat zij nu zelf eens een keer de helpende persoon konden zijn. Ik draag het stokje nu over met heel veel trots en vertrouwen. Ik ben nog nooit in m’n leven zo trots geweest op een project als op Young Impact. Het is geen bullshit verhaal, het is iets wat écht veel mensen helpt. Ik wens iedere jongere een Young Impact ervaring toe, dat je kunt ontdekken hoe het is om van betekenis te zijn. Ik wens Wendy enorm veel succes en plezier toe. Ze heeft bakken met energie, kan het beste uit mensen halen en heeft heel veel passie om de wereld meer te laten stralen. Dat is wat Young Impact nu nodig heeft. Ik hoop dat het team de gekkigheid weet te behouden, steeds voor het onmogelijke blijven gaan. Laat je door niets tegen houden, flik het gewoon. Wél hoop ik dat het iets minder gek en onzeker wordt, want het moet natuurlijk wel leuk blijven.”

 

Tekst loopt door onder de afbeelding

 

 

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: