Interview

Kelsy (17) organiseert karaokemiddag tegen eenzaamheid onder studenten

Kelsy (17) organiseert karaokemiddag tegen eenzaamheid onder studenten
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 24 november 2020

Als je nieuw op een school komt, wil je het liefste zo snel mogelijk al je klasgenoten leren kennen. Vanwege de coronamaatregelen ging dit ‘m voor Kelsy en haar klasgenoten van mbo-school Albeda helaas niet worden. Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem in deze coronatijd, juist ook onder jongeren. Wat doe je om dit te voorkomen? Je organiseert een karaokemiddag voor de hele klas! 

Kelsy, hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

”Ik ben dit schooljaar begonnen met de opleiding Dienstverlening zorg en welzijn. Vanwege de coronamaatregelen zien we elkaar nooit met de klas, alleen online. Fysiek zien we elkaar maar zo’n 10 uur per week. Onze klas wordt dan opgedeeld in 2 groepen, omdat anders de lokalen te klein zijn om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Er zijn dus super veel klasgenoten waarvan ik de naam niet eens weet.”

Hoe ervaar jij de coronatijd tot nu toe?

”Vorig jaar, het examenjaar van mijn middelbare school, was ook al heel raar. Vanwege corona kon veel niet doorgaan en dat vond ik heel jammer. Nu ben ik op een nieuwe school begonnen en is alles ook weer anders dan anders. Er zitten maar twee vrienden van mijn oude school op Albeda, verder ken ik nog niet zoveel mensen. Ik vind het soms wel frustrerend dat alles nu op deze manier gaat, je wil eigenlijk gewoon zo snel mogelijk iedereen leren kennen. Ook voel ik me soms wel triest. Er zijn zoveel besmettingen en overlijdensgevallen, dat vind ik eng.”
Hoe hebben jullie dit allemaal voor elkaar gekregen?

”We hebben eerst een plan gemaakt en gekeken wat we wilden doen. Het originele plan was om een karaokemiddag te organiseren voor eenzame ouderen, maar dat bracht teveel risico’s met zich mee. Toen dachten we: wij zijn zelf ook al erg geholpen bij een leuke middag met elkaar! Toen hebben we daarvoor gekozen. We hebben een ruimte geregeld die groot genoeg was om met zijn allen bij elkaar te zijn, waarin we ook nog de coronamaatregelen konden aanhouden. Ook hebben we wat hapjes en drankjes geregeld en iemand heeft zelfs een taart gebakken. Toen kon de karaoke van start gaan! Helaas waren we wel vergeten om goede microfoons te regelen, haha.”


Kelsy en Daniela tijdens de karaokemiddag

Hoe was het om even met zijn allen bij elkaar te zijn?

”Het was echt super fijn om weer even bij elkaar te zijn. Ik heb een aantal mensen nu écht beter leren kennen, dat lucht wel op. Het is zo leuk om wat dichter bij elkaar te kunnen zijn. Nu is het veel makkelijker om iemand ook online aan te spreken en vrienden te maken. Ook de karaoke zelf was leuk, we hebben met zijn allen bijvoorbeeld heel hard Halo van Beyoncé gezongen. Gelukkig hadden de mensen in andere lokalen geen last van ons.”
Wat zou je tegen andere jongeren willen zeggen die zich eenzaam voelen?

”Organiseer ook zoiets! Het is altijd leuk om iets nieuws te proberen en zo ben je lekker even bezig. Daarnaast ben ik vooral veel met mijn familie. Ik dans en zing veel thuis, dat vind ik heel leuk om te doen en even mijn energie kwijt te kunnen. Verder blijf ik vooral binnen, want ik zou het echt vreselijk vinden als ik besmet zou raken of één van mijn familieleden zou besmetten. Ik vond het heel leuk om in actie te komen met Young Impact. Je voelt echt een goede energie bij Young Impact en je wordt er blij van om iets voor een ander te doen. Dat zou ik iedereen aanraden.”

MEER INFORMATIE

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: