onderwijs

Jongeren met een beperking gaan met Young Impact op ‘heldenreis’ tijdens coronacrisis

Jongeren met een beperking gaan met Young Impact op ‘heldenreis’ tijdens coronacrisis
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 16 juni 2020

Voor de meeste Nederlanders is het al lastig om álles rondom de coronacrisis te begrijpen en te onthouden, laat staan voor jongeren met een beperking. Voor deze groep is structuur en regelmaat enorm belangrijk, iets wat onder druk kwam te staan door alle veranderingen in het onderwijs. Daarom zijn onze Young Impact-trainers in de bres gesprongen en besloten zij deze kwetsbare groep de coronacrisis door te helpen. Zo’n 250 jongeren hebben de afgelopen weken meegedaan met ‘De Heldenreis’. 

Een nieuwe structuur

Als je niet meer naar school kunt, ligt heel je dagritme overhoop. Voor jongeren met een (meervoudige) beperking is dat erg moeilijk. Daarom besloten onze trainers een 6-delige videoreeks te maken om structuur terug te brengen in het leven van deze jongeren. De naam was als snel gekozen, het werd ‘De Heldenreis’. Want: de video’s gaan natuurlijk over hoe je impact kunt maken op een ander, iets wat jou een echt held maakt! De video’s kwamen de afgelopen weken iedere maandag online, waarna de jongeren (met een beetje hulp van een ouder of verzorger) de rest van de week aan de slag konden met de opdracht.

Bloemen drogen met Heleen

Een hartverwarmend gevoel

”Vanuit onze partners kregen we veel signalen dat deze groep problemen ervaart tijdens corona,” vertelt Roel, trainer en project coördinator van ‘De Heldenreis’. ”Ik ben heel blij dat we hen op deze manier kunnen helpen. Voor de trainers was het in het begin even spannend. Waar ze normaal gewend staan om voor een groep te staan en direct feedback te krijgen op wat ze zeggen of wat ze doen , is dat nu even anders. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm trots ben op het enthousiasme, de creativiteit en lef dat iedereen heeft getoond. Ze doen het echt fantastisch en ontpoppen zich tot echte vloggers!”

De koelkast schoonmaken met Roel

Een schone koelkast maakt impact

In de video hierboven zie je de tweede les van Roel binnen het thema ‘schoonmaak’. Hij legt uit hoe je de koelkast kunt schoonmaken, want: daarmee maak je de andere mensen in je huis super blij! Jaileen is een van de jongeren die meedoet aan de heldenreis en besloot aan de slag gegaan met de les van Roel. Haar moeder maakte hier een mooi filmpje van. Wij vinden het super mooi om te zien dat deze jongeren zo genieten van De Heldenreis!

Jaileen doet mee aan De Heldenreis

Deze informatieve videoreeks ”De heldenreis” is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Young Impact met Stichting BOOR en mede-mogelijk gemaakt door maatschappelijke diensttijd (MDT).

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: