Nieuws

Young Impact maakt kans op Appeltje van Oranje 2022

Young Impact maakt kans op Appeltje van Oranje 2022
Terug naar het overzicht Ana Glavas | 12 januari 2022

Jaarlijks rijkt het Oranje Fonds de Appeltjes van Oranje uit aan uitzonderlijke sociale projecten. Dit jaar zijn er 39 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen. Het thema is Kansengelijkheid voor álle jongeren. Young Impact is geselecteerd omdat de organisatie álle jongeren de kans wil bieden diens talent te ontdekken en daarmee een positieve impact te maken. Wat je achtergrond of opleidingsniveau ook is. De drie Appeltjes worden dit jaar uitgereikt door Koning Willem-Alexander. Stem vanaf vandaag tot en met 21 januari op Young Impact via stem.oranjefonds.nl/youngimpact.

STEM OP ONS

De prijzen gaan dit jaar naar projecten die zich inzetten om álle jonge mensen gelijke kansen te geven en controle te laten nemen over het eigen leven. Denk hierbij aan projecten waarbij een jongere is geholpen en zich vervolgens inzet voor andere leeftijdsgenoten. Want kansenongelijkheid is een urgent probleem in onze samenleving. Door de coronacrisis is dit alleen maar groter geworden. De projecten die kans maken op de Appeltjes van Oranje pakken dit probleem succesvol aan. Het Oranje Fonds vindt dan ook dat zij steun en erkenning verdienen. Reden om de uitreiking dit jaar om dit thema te laten draaien en daarmee te benadrukken dat álle jongeren ertoe doen. 

Young Impact
Bij Young Impact mag iedereen meedoen: jongeren met een beperking, jongeren uit de jeugdhulp, jongeren van alle onderwijsniveaus en jongeren werkzaam bij bedrijven. Daarnaast bepaal je zelf hoe je impact maakt. Dat levert je niet alleen een goed gevoel op, ook ontwikkel je skills voor op je cv waarmee de kansen op passend werk worden vergroot.
Door jongeren te laten ervaren dat zij het verschil kunnen maken, groeit hun zelfvertrouwen. Ze ontwikkelen skills waarmee ze niet alleen hun maatschappelijke kansen vergroten maar ook nog eens de wereld een beetje mooier maken. Door deze ervaring zullen ze eerder geneigd zijn om zich in de toekomst in te zetten als vrijwilliger,” aldus Wendy Kakebeeke, directeur van Young Impact.

Koning Willem-Alexander
De prijzen worden in mei uitgereikt door Koning Willem-Alexander omdat 2022 een lustrumjaar is. In andere jaren neemt Koningin Máxima de uitreiking voor haar rekening. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro. 

 

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds wil dat niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom versterken en verbinden zij organisaties, vrijwilligers en donateurs die bijdragen aan een verbonden samenleving. Zij doen dit dankzij steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, onze Vrienden en diverse andere partners. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Door Ana Glavas

Ana verzorgt de communicatie richting partners en stakeholders en werkt in een uitvoerende rol aan de reputatie en naamsbekendheid van Young Impact.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: