Spotlight

Jamila kreeg een kaartje van een onbekende: ”Dit geeft mij moed!”

Jamila kreeg een kaartje van een onbekende: ”Dit geeft mij moed!”
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 2 juni 2020

Jamila (21) kreeg een kaartje van een onbekende naar aanleiding van de Young Impact Helpt-challenge van Qucee. Tijdens deze challenge werden massaal kaartjes ingestuurd voor jongeren met een angststoornis of depressie. Jamila is een van de jongeren bij wie deze kaartjes uiteindelijk zijn aangekomen.

 

Een onverwachts bericht

Vanwege psychische problematiek kan Jamila even niet zelfstandig wonen. Daarom krijgt ze begeleiding en hulp om straks weer op eigen benen te staan. Op een dag kreeg zij opeens een lief kaartje van een onbekende afzender. Jamila: ”Ik was verbaasd, want ik verwachte helemaal geen post. En toch lag er opeens een kaart in mijn brievenbus. Ik nam het kaartje mee naar mijn appartement en maakte daar de envelop open. Er zat een hele mooie kaart in!”

 

 

Want je doet het gewoon goed

Toch was het ook moeilijk voor Jamila om het kaartje te accepteren. ”Ik stribbelde eerst een beetje tegen. Waarom zou ik nou een kaartje van iemand verdienen? Gelukkig veranderde het gevoel compleet toen ik de binnenkant van de kaart las. In de kaart stond dat ik trots mag zijn op mezelf en dat ik goed bezig ben met alles wat ik al heb bereikt. Ook stonden er de woorden: ‘Want je doet het gewoon goed’. Dat raakte mij heel erg, die woorden vind ik heel mooi. Toen ik dat las, lachte ik naar het kaartje,” vertelt Jamila ontroerd.

 

Een belangrijke actie

De challenge van Qucee heeft ervoor gezorgd we samen enorm veel kwetsbare jongeren een opkikker hebben kunnen geven. Ook Jamila ervaart het als een hart onder de riem. ”Deze actie heeft mij moed ingesproken. Het is nu heel eenzaam en het is moeilijk om mijzelf staande te houden met mijn psychische problematiek. Om dan onverwachts een kaartje te krijgen waarin staat dat ik het ondanks alles goed doe, dat voelde heel fijn. Ook kreeg ik een denkbeeldige knuffel van de afzender.” Gelukkig gaat het steeds beter met Jamila en mag zij binnenkort zelfstandig gaan wonen, met een beetje ondersteuning van haar lieve hulphond.

 

Wil jij ook iemand een hart onder de riem steken? Je kunt nog steeds meedoen aan de actie. Stuur jouw kaartje naar Young Impact (Willemstraat 26a 4811AL Breda), dan zorgen wij dat hij terecht komt bij een jongere die het nodig heeft.

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: