Spotlight

Aftermath met Nicole en Stephanie: winnaars in de categorie Education

Aftermath met Nicole en Stephanie: winnaars in de categorie Education
Terug naar het overzicht Nadim Knape | 23 oktober 2019

De jeugdhulpverlening is geen onbekend terrein voor Nicole en Stephanie. De meiden kwamen daar terecht vanwege hun psychische problemen en door deze ervaringen weten ze goed wat er allemaal beter kan. Op een gegeven moment besloten ze het heft in eigen handen te nemen en zelf in actie te komen door workshops te geven aan hulpverleners.

Eigen ervaringen en workshops

Nicole en Stephanie hebben beiden te maken gehad met suïcidaliteit en werden hiervoor opgenomen. Desondanks zagen ze verschillende dingen misgaan in de jeugdhulpverlening. Zo is Stephanie een aantal keer naar huis gestuurd terwijl ze nog niet geholpen was. Ook Nicole had het gevoel dat er niet naar haar geluisterd werd. Vanwege deze gebeurtenissen besloten de meiden hier iets aan te doen en zo begonnen ze met het geven van workshops aan hulpverleners. Zo proberen ze ook om voor meer verbinding en openheid te zorgen. Nicole zegt: ‘’We wilden onze negatieve ervaring in de zorg delen, zodat cliënten die na ons in de zorg komen niet hetzelfde hoeven mee te maken.’’ Hun bijzondere werk bleef niet onopgemerkt en de twee vriendinnen ontvingen hier de Young Impact Award in de categorie Education voor. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door onze partner Young Capital en is bedoeld voor jongeren die tot het uiterste gaan om anderen verder te helpen op het gebied van onderwijs en ontwikkeling.

 

Persoonlijke betekenis

Het winnen van de award heeft voor de twee vriendinnen persoonlijk ook veel betekend. Nicole zegt: ‘’Zelf heeft het winnen van de prijs ervoor gezorgd dat ik het gevoel kreeg dat ik door het hele land gezien werd en dat was voor mij heel speciaal. Daardoor kreeg ik meer zelfvertrouwen in wat wij doen.’’ Voor Stephanie heeft het winnen van de award ervoor gezorgd dat ze een breder toekomstbeeld voor zich ziet. En ze realiseert zich nu meer wat ze allemaal kan doen en waartoe ze in staat is. Nicole geeft ook aan dat ze steeds in haar hoofd heeft gehouden dat ze het niet alleen maar voor zichzelf deed, maar ook voor een ander. Nicole: ‘’Als ik zou opgeven, zou ik ook heel veel andere levens opgeven voor mijn gevoel. Dat heeft mij heel veel kracht gegeven om door te zetten.’’

 

De winst en toekomst

Nicole en Stephanie vonden het heel gaaf om de award te winnen. Wanneer we terugblikken op de afgelopen periode zijn er een aantal dingen die hen het meest zijn bijgebleven. Voor Stephanie was dat het moment waarop de gouden limousine hen kwam verrassen. Nicole: ‘’Ik had het zelf echt totaal niet verwacht. Dus dat is mij het meest bijgebleven.’’ Wat hen ook is bijgebleven van het winnen van de award is de aanwezigheid van de radio en tv. De regionale omroep 1Limburg was erbij en ook maakte Young Impact een gave aftermovie. Hierover zegt Stephanie: ‘’Dat vond ik heel speciaal en tof. Mensen die ik kende feliciteerden me, we kwamen op tv en stonden in de krant.’’ Aanwezig zijn op de Young Impact Celebration was voor de meiden ook een te gekke ervaring. Stephanie vertelt: ‘’Het was heel vet met de repetities. Het hoogtepunt van de Celebration was dat we met z’n allen op het podium stonden. We waren best wel hecht, iedereen gunde het elkaar en niemand nam elkaar iets kwalijk.’’

Nicole en Stephanie hopen dat ze in de toekomst hun workshops groter kunnen maken en meer mensen kunnen bereiken. De gedachte die Nicole en Stephanie geholpen heeft, is om vooral klein te beginnen en wel door te zetten. Stephanie: ‘’Ga op zoek naar de motivatie en kracht om dit te doen. Stop er niet mee en ga gewoon door.’’ Wat Nicole andere mensen graag wil meegeven, is de quote: there is nothing in nature that blooms all year long, so don’t expect yourself to do so either. Daarmee wil ze zeggen dat het oké is om even niet oké te zijn.

Dit waren de Young Impact Awards 2019! /// AFTERMOVIE

Door Nadim Knape

Nadim helpt met het team zoveel mogelijk scholen en organisaties het programma van Young Impact succesvol in te zetten.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: