Interview

Demi (21) brengt eenzame jongeren samen met online cafés

Demi (21) brengt eenzame jongeren samen met online cafés
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 1 december 2020

In haar jeugd is Demi (21) altijd erg eenzaam geweest. Ze had geen vrienden om mee af te spreken en trok zich steeds meer terug in haar schulp. Daardoor ontwikkelde ze al op jonge leeftijd depressieve gevoelens. ‘Toen bedacht ik van dit kan zo echt niet meer, ik moet hier iets aan doen. Ik heb alles bij elkaar geraapt en ik dacht gewoon, ik kom er gewoon voor uit. Dat heeft me eigenlijk gewoon heel veel goeds gebracht.’

Demi startte een Facebookpagina genaamd Never2BeAlone. Al snel meldden zich daar meer eenzame jongeren en ontstonden er nieuwe vriendschappen. ‘Ik had nog nooit eerder vrienden op mijn verjaardag gehad en dit keer wel. Dat vond ik heel bijzonder.’ Demi hielp zo niet alleen zichzelf, maar ook talloze andere jongeren. 

Maar toen kwam de coronacrisis en werd het moeilijker om fysiek met elkaar af te spreken. ‘Ik vind het echt heel erg vervelend dat jongeren zich nu weer meer eenzaam voelen. Zo raken jongeren ook weer in een diep dal en dat is natuurlijk niet de bedoeling.’ Daarom organiseert Demi nu online cafés, iets waar veel behoefte aan is tijdens deze coronatijd. Uit recent onderzoek van Scholieren.com blijkt dat inmiddels 70% van de middelbare scholieren kampt met mentale klachten. Gevoelens als stress, vermoeidheid en eenzaamheid worden hierbij veel genoemd.

Klik hier voor meer informatie over Never2BeAlone.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Loïs werd in 2016 slachtoffer van seksueel geweld en raakte daardoor in een diepe depressie. Nu strijdt ze voor de rechten van andere slachtoffers. ‘Ikzelf ga die rechtvaardigheid niet meer krijgen, maar ik hoop wel dat ik andere mensen erbij kan helpen.’ Reageer met een ❤️ of deel dit bericht om Loïs te supporten. Ook in actie komen voor een thema wat jij belangrijk vindt? Wij helpen je! #Linkinbio #seksueelgeweld #centrumseksueelgeweld #letstalkaboutyes #zedenwet #amnestynl #consent #gedv @amnestynl @699indijah @centrumseksueelgeweld @geraldine_kemper @cutklup @kaapsvideo

Een bericht gedeeld door Young Impact⚡ (@youngimpactnl) op

 

MEER INFORMATIE

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: