Spotlight

Sander (21) en Iris (22) maken onderwijs bereikbaarder tijdens de coronacrisis

Sander (21) en Iris (22) maken onderwijs bereikbaarder tijdens de coronacrisis
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 19 mei 2020

Sander Bos, initiatiefnemer van Studenten Helpen Scholieren én een van onze genomineerden binnen de categorie coronahulp tijdens de Young Impact Awards 2020, maakt onderwijs in tijden van de coronacrisis bereikbaarder. Door gratis of zeer betaalbare online lessen aan te bieden maakt de organisatie deze toegankelijker voor iedereen.

Bijles tijdens de coronacrisis

Het idee om Studenten Helpen Scholieren op te richten is ontstaan toen Sander bijles gaf aan zijn jongere zusje. Hij besefte zich dat veel meer scholieren behoefte hebben aan een ‘grote broer’ voor wat extra ondersteuning. Door de coronacrisis hebben veel scholieren moeite met thuis leren en huiswerk maken. Tijdens een online les is het namelijk lastiger om je vragen te kunnen stellen of persoonlijk aandacht te krijgen. Doordat studenten meer vrije tijd hebben door de coronacrisis, willen ze graag iets bijdragen.

Sander vindt dat de inzet van studenten momenteel extra belangrijk is omdat scholieren momenteel minder goed onderwijs kunnen krijgen. ‘Niet iedere scholier heeft ouders die zelf ondersteuning kunnen bieden en vaak is bijles te duur.’ Door het inzetten van studenten die vrijwillig willen helpen neem je volgens Sander de kloof weg tussen arm en rijk. ‘Er is nu een gratis alternatief beschikbaar, en dat zorgt dat iedereen gelijk kan worden behandeld.’


Digitaal wiskunde bijles 

Oranje Steun

Studenten Helpen scholieren is een groot succes en dat is ook Koning Willem Alexander opgevallen. Tijdens een persoonlijk belletje heeft de koning zijn waardering uitgesproken over dit initiatief. Hij bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan Studenten Helpen Scholieren en vind het knap hoe iedereen zich snel heeft aangepast aan de huidige situatie.

Hoe werkt het?

Door je te registreren via de website van Studenten Helpen Scholieren, krijg je een eigen profiel waarin je kunt aangeven in welke vakken je bijles wilt ontvangen. Voor elk vak staan er studenten klaar die jou willen ondersteunen. Na het aanmaken van een persoonlijk profiel, wordt er zo snel mogelijk een match gemaakt zodat jij en je bijles leraar digitaal aan de slag kunnen. Je kunt ervoor kiezen om 5 euro per bijles te doneren, maar dat hoeft niet.

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: