Nieuws

Wijnand Speelman, Teske, Thomas van Grinsven en Gerson Main reiken Young Impact Awards uit

Wijnand Speelman, Teske, Thomas van Grinsven en Gerson Main reiken Young Impact Awards uit
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 22 mei 2019

Dit jaar reiken wij voor de derde keer vijf Young Impact Awards uit aan jongeren die tot het uiterste gaan om een verschil te maken. De opzet is dit jaar alleen iets anders: de awards worden niet uitgereikt op de Celebration, maar op 29 mei organiseren we een uitreiking waarbij bekende vrienden van Young Impact het land doorreizen om de winnaars thuis te overvallen. Vervolgens maken deze vijf winnaars kans op de George Maduro Prijs.

Awarduitreiking op wielen

Op 29 mei reizen 3FM-dj Wijnand Speelman, zangeres Teske de Schepper, YouTuber Thomas van Grinsven en singer-songwriter Gerson Main het land door in een gouden Young Impact-limousine. Zij overvallen vijf winnaars met een award in de categorieën Education, Environment, Creativity, Community en Health. In iedere categorie zijn drie jongeren genomineerd en de winnaars worden gekozen door de stemmen die zijn binnengekomen via youngimpact.nl. De uitreiking is de hele dag te volgen via Instagram, waarbij het voor de genomineerden ontzettend spannend zal zijn langs welke steden de limo gaat rijden. De adressen worden in willekeurige volgorde bezocht.

George Maduro Prijs

De verhalen van de winnaars zullen verteld worden tijdens de Young Impact Celebration in Ahoy en zij maken vervolgens kans op de George Maduro Prijs. Dit is dé ultieme onderscheiding voor iemand die zich belangeloos voor de maatschappij inzet, naar het verhaal van oorlogsheld George Maduro. Met deze prijs wil Young Impact jongeren inspireren om in de voetsporen van deze held te treden. Want door er als jongere óók op kleine schaal voor mensen in je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving. De jongeren die aanwezig zijn op de Celebration, bepalen wie de George Maduro Prijs wint door middel van een digitale stemtool.

Samenwerking

Madurodam Kinderfonds, één van de partners van de Young Impact Awards, schenkt jaarlijks haar opbrengsten aan projecten die kinderen inspireren een goed mens te zijn. En hen te stimuleren om verbinding te maken met anderen, ongeacht leeftijd of achtergrond, om zo Nederland samen mooier te maken. De aanpak van Young Impact sluit perfect aan bij dit gedachtengoed. ABN AMRO is sponsor van de Environment award en wil jongeren stimuleren om nieuwe ideeën te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. YoungCapital doet er alles aan om jongeren te motiveren het beste in zichzelf naar boven te halen en sponsort daarom de Education award. Overige sponsoren zijn NLvoorelkaar, CJP en NJR. Stemmen kan tot en met 28 mei 2019 via onderstaande link. De uitreiking wordt mede mogelijk gemaakt door Splendeur! Limousines.
STEMMEN

VOLG OP INSTAGRAM

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: