Do It Yourself

Young Impact lespakket

Met dit lespakket ga je als docent zelfstandig of met je collega’s aan de slag. Met onze kant-en-klare lessen ga je binnen no-time van start op een moment dat het jou uitkomt.

Waar is het voor?

Dit lespakket stimuleert talentontwikkeling en maakt jongeren maatschappelijk actiever. Het is geschikt voor VO, MBO en Praktijkonderwijs (hoger niveau). Je kunt de lessen inzetten voor burgerschap, maatschappijleer, LOB of als project. Centrale thema’s zijn: Gelijke kansen, Maatschappij, Diversiteit, Klimaat en Gezondheid.

Meld jouw school direct gratis aan of ontvang eerst persoonlijk advies:

Inschrijven programma Persoonlijk advies

Programma onderdelen

Je kunt de lessen zelf indelen in het rooster. Je geeft per klas altijd drie digilessen. Dit kun je uitbreiden met een voorbereidende opdracht en een afsluitende les. De lessen duren allemaal 50 minuten.

Voorbereidende opdracht: Buurtonderzoek (Optioneel)

Jongeren gaan op pad met een checklist om te zien wat er beter kan in de eigen omgeving. Klassikaal of als huiswerk. Duurt 50 minuten.

Digiles 1: Succesformule + wat vind ik belangrijk?

Jongeren maken kennis met Young Impact, leren over de succesformule en ontdekken wat zij belangrijk vinden. Duurt 50 minuten

Digiles 2: Sterke punten

Jongeren ontdekken hun persoonlijke sterke punten en bedenken waar zij plezier uit halen. Duurt 50 minuten.

Digiles 3: Bedenken challenge

Jongeren bedenken een challenge aan de hand van de succesformule en vullen hun actieplan in. Duurt 50 minuten.

Challenges: tijd voor actie!

Jongeren gaan hun challenges voorbereiden en uitvoeren. Als docent kun je hen begeleiden. Naar eigen inzicht in te roosteren.

Afsluitende digiles 4: reflectie & afronding (Optioneel)

Jongeren kijken terug op hun challenge, de impact die zij hebben gemaakt en wat het programma met hen heeft gedaan. Door docenten in lokaal. Duurt 50 minuten.

Feestelijke afsluiting

Ook in 2021 gaan we samen onze impact vieren, veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit doen we tijdens Young Impact Day 2021, dé nationale actiedag voor jongeren.

 

Toon meer

WAT BIEDEN WE AAN?

Een makkelijk lespakket waar je zo mee aan de slag kunt, volledig in de stijl van Young Impact. Door onze digitale handleiding en online lessen kunnen jij en je collega’s snel van start. Ook onze trainers helpen via video’s.

  • Een gratis, coronaproof programma

  • Snel aan de slag

  • Kant-en-klare materialen

  • Voor alle niveaus en leerjaren MBO en VO

  • Voor 1-500 jongeren per programma

Do It Yourself Lespakket

''Door deze digilessen konden wij last-minute nog een mooie invulling geven aan onze projectweek. Alle docenten gingen aan de slag met de jongeren in het kader van de kerstviering. De energie was nog lang voelbaar.''

Pieter Jan Boekel - Teamleider VO

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over het Young Impact programma. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder!

Waarom zou je kiezen voor een programma van Young Impact?

Wij brengen met onze jonge trainers (peer-to-peer methodiek) inspiratie en activatie voor jongeren op een manier die bij hen past. Wij spreken de taal van de jongeren en maken hen bewuster. Young Impact gaat op een interactieve wijze met hen aan de slag. Ook als de trainers niet bij jullie op bezoek komen, weten wij digitaal de energie van Young Impact over te brengen. Wij geven jongeren het gevoel onderdeel te zijn van iets groters door onze events en directe campagnes. Voor jou als docent/professional een makkelijke en leuke manier om je lessen anders in te vullen!

Voor wie zijn de programma’s geschikt?

Onze programma’s zijn geschikt voor alle jongeren in Nederland. We bieden laagdrempelige, effectieve programma’s voor scholen in het VO, MBO, Praktijkonderwijs en VSO (vanaf cluster 3). Ook komen wij langs bij jeugdhulp groepen en organisaties die werken met jongeren met een beperking. We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen/doelgroepen, dus neem gerust contact met ons op.

Zijn de programma’s coronaproof?

Jazeker. Wij kunnen onderdelen van ons programma volledig digitaal (Young Impact Digital) uitvoeren. Wanneer onze trainers toch op bezoek komen houden wij rekening met de maatregelen op school en de richtlijnen van het RIVM. Ook adviseren wij jou als docent met werkvormen voor de digilessen die op 1,5e meter zijn uit te voeren.

Wat leren de jongeren met het programma?

Het programma is gebaseerd op onze Young Impact methodiek, die rust op drie verschillende pijlers: Inspire (Inspireren), Empower (Doen) en Connect (Samenbrengen). Via de onderdelen van het programma:

1. Ontdekt de jongere wat hij/zij belangrijk vindt in zijn/haar eigen omgeving en/of de wereld
2. Ervaart de jongere dat hij of zij nu al impact heeft
3. Ontdekt wat zijn/haar sterke punten zijn en waar hij/zij blij van wordt
4. Wordt hij/zij geïnspireerd om zijn/haar sterke punten in te zetten voor een challenge
5. Maakt iedere jongere een actieplan voor zijn/haar eigen challenge
6. Leert de jongere hoe hij/zij medeleerlingen of studenten kan helpen

De jongeren werken aan vaardigheden als samenwerken, problemen oplossen, empathie, bewustwording, ondernemerschap en talentontwikkeling. Een belangrijke succesfactor is dat jongeren zélf bepalen wat voor challenge zij gaan doen.

Wat voor challenges gaan de jongeren doen?

Dat mogen zij zelf bepalen! Juist omdat Young Impact hen de vrijheid geeft zelf te kiezen waarvoor zij in actie komen zijn zij intrinsiek gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Onze Young Impact reporters gaan regelmatig op bezoek bij jongeren die challenges doen en brengen deze in beeld ter inspiratie voor andere jongeren. Je vindt ze op ons YouTube Kanaal.

Challenges die wij verder veel voorbij zien komen (wisselend niveau van de jongeren):
–  Ik geef iedere dag iemand een compliment
–  Ik ga spelletjes spelen met ouderen
–  Ik organiseer een sporttoernooi voor minder ontwikkelde kinderen in de buurt
–  Ik ga koken met vluchtelingen
–  Ik ga koekjes bakken voor kinderen die niet thuis kunnen wonen
–  Ik maak de buurt schoon
–  Ik organiseer een freerun les voor kinderen die niet het geld hebben om te sporten
–  Ik organiseer een bingo voor ouderen in de buurt
–  Ik maak depressie bespreekbaar op school
– etc.

Houd ook onze nieuwspagina in de gaten, hier plaatsen we regelmatig berichten over challenges die hebben plaatsgevonden.

Heb je vragen?

Wij staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op of laat je gegevens achter voor persoonlijk advies.

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: