Scholenprogramma

The Young Impact Way

Met dit programma haal je de energie van Young Impact letterlijk in huis! De interactieve kick-off en workshop van onze jonge trainers zorgen voor een inspirerende en activerende start van het programma. Daarna gaan de jongeren met hun challenge aan de slag.

Waar is het voor?

Dit programma stimuleert talentontwikkeling en maakt jongeren maatschappelijk actiever, ook tijdens de corona periode. Het is geschikt voor VO, MBO en Praktijkonderwijs (hoger niveau). Je kunt het programma inzetten voor burgerschap, maatschappijleer, LOB of als project. Centrale thema’s zijn: Gelijke kansen, Maatschappij, Diversiteit, Klimaat en Gezondheid.

Meld jouw school direct gratis aan of ontvang eerst persoonlijk advies:

Inschrijven programma Persoonlijk advies

Programma onderdelen

Het programma duurt naar wens één dag tot 8 weken. Je kunt het programma zelf passend maken in het rooster. De peer-to-peer methodiek kun je ook tijdens de digilessen gebruiken, door de jongeren uit de workshop de docent te laten helpen. 

Voorbereidende opdracht: Buurtonderzoek (Optioneel)

Jongeren gaan op pad met een checklist om te zien wat er beter kan in de eigen omgeving. Klassikaal of als huiswerk. Duurt 50 minuten.

Gezamenlijke kick-off

Tijdens deze interactieve kick-off vertellen onze trainers wat Young Impact is en wat positieve impact inhoudt. Alle jongeren in de aula. Duurt 30 minuten.

Workshop voor 25 jongeren

Jongeren ontdekken wat hun talent is, wat zij belangrijk vinden en hoe zij in actie komen voor een mooiere wereld. Door onze trainers in lokaal. Duurt 3 uur.

Digilessen voor overige jongeren

Jongeren ontdekken wat hun talent is, wat zij belangrijk vinden en hoe zij in actie komen voor een mooiere wereld. Door docenten in lokaal. Duurt 50 minuten per les, 3 lessen.

Challenges: tijd voor actie!

Jongeren gaan hun challenges voorbereiden en uitvoeren. Als docent kun je hen begeleiden. Naar eigen inzicht in te roosteren.

Afsluitende reflectieles (Optioneel)

Jongeren kijken terug op hun challenge, de impact die zij hebben gemaakt en wat het programma met hen heeft gedaan. Door docenten in lokaal. Duurt 50 minuten.

Feestelijke afsluiting

Ook in 2021 gaan we samen onze impact vieren, veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit doen we tijdens Young Impact Day 2021, dé nationale actiedag voor jongeren.

Toon meer

Wat bieden we aan?

Een programma vol inspiratie en activatie, met een energieke start door onze jonge trainers. Door de verschillende varianten is er altijd een vorm die bij jouw rooster past.

  • Een gratis, uniek programma

  • Onze trainers zorgen voor de start

  • Kant-en-klare materialen

  • Van één dag tot lesperiode van 8 weken

  • Voor alle niveaus en leerjaren MBO, VO en praktijkonderwijs hoger niveau

  • Voor 25 tot 200 jongeren per programma

The Young Impact Way

“Het is bijzonder om te zien wat het project Young Impact teweeg brengt. Niet alleen bij studenten, maar ook docenten en andere medewerkers waren trots om bij Zadkine te horen!"

Maria Teresa Snelders – Docent MBO

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over het Young Impact programma. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder!

In welke tijdsperiode kun je dit programma inzetten?

Het programma duurt naar wens één dag tot 8 weken. Je kunt het programma zelf passend maken in het rooster. Je vindt een voorzet voor een draaiboek per tijdsperiode hier.

Waarom zou je kiezen voor een programma van Young Impact?

Wij brengen met onze jonge trainers (peer-to-peer methodiek) inspiratie en activatie voor jongeren op een manier die bij hen past. Wij spreken de taal van de jongeren en maken hen bewuster. Young Impact gaat op een interactieve wijze met hen aan de slag. Ook als de trainers niet bij jullie op bezoek komen, weten wij digitaal de energie van Young Impact over te brengen. Wij geven jongeren het gevoel onderdeel te zijn van iets groters door onze events en directe campagnes. Voor jou als docent/professional een makkelijke en leuke manier om je lessen anders in te vullen!

Voor wie zijn de programma’s geschikt?

Onze programma’s zijn geschikt voor alle jongeren in Nederland. We bieden laagdrempelige, effectieve programma’s voor scholen in het VO, MBO, Praktijkonderwijs en VSO (vanaf cluster 3). Ook komen wij langs bij jeugdhulp groepen en organisaties die werken met jongeren met een beperking. We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen/doelgroepen, dus neem gerust contact met ons op.

Zijn de programma’s coronaproof?

Jazeker. Wij kunnen onderdelen van ons programma volledig digitaal (Young Impact Digital) uitvoeren. Wanneer onze trainers toch op bezoek komen houden wij rekening met de maatregelen op school en de richtlijnen van het RIVM. Ook adviseren wij jou als docent met werkvormen voor de digilessen die op 1,5e meter zijn uit te voeren.

Wat leren de jongeren met het programma?

Het programma is gebaseerd op onze Young Impact methodiek, die rust op drie verschillende pijlers: Inspire (Inspireren), Empower (Doen) en Connect (Samenbrengen). Via de onderdelen van het programma:

1. Ontdekt de jongere wat hij/zij belangrijk vindt in zijn/haar eigen omgeving en/of de wereld
2. Ervaart de jongere dat hij of zij nu al impact heeft
3. Ontdekt wat zijn/haar sterke punten zijn en waar hij/zij blij van wordt
4. Wordt hij/zij geïnspireerd om zijn/haar sterke punten in te zetten voor een challenge
5. Maakt iedere jongere een actieplan voor zijn/haar eigen challenge
6. Leert de jongere hoe hij/zij medeleerlingen of studenten kan helpen

De jongeren werken aan vaardigheden als samenwerken, problemen oplossen, empathie, bewustwording, ondernemerschap en talentontwikkeling. Een belangrijke succesfactor is dat jongeren zélf bepalen wat voor challenge zij gaan doen.

Wat voor challenges gaan de jongeren doen?

Dat mogen zij zelf bepalen! Juist omdat Young Impact hen de vrijheid geeft zelf te kiezen waarvoor zij in actie komen zijn zij intrinsiek gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Onze Young Impact reporters gaan regelmatig op bezoek bij jongeren die challenges doen en brengen deze in beeld ter inspiratie voor andere jongeren. Je vindt ze op ons YouTube Kanaal.

Challenges die wij verder veel voorbij zien komen (wisselend niveau van de jongeren):
–  Ik geef iedere dag iemand een compliment
–  Ik ga spelletjes spelen met ouderen
–  Ik organiseer een sporttoernooi voor minder ontwikkelde kinderen in de buurt
–  Ik ga koken met vluchtelingen
–  Ik ga koekjes bakken voor kinderen die niet thuis kunnen wonen
–  Ik maak de buurt schoon
–  Ik organiseer een freerun les voor kinderen die niet het geld hebben om te sporten
–  Ik organiseer een bingo voor ouderen in de buurt
–  Ik maak depressie bespreekbaar op school
– etc.

Houd ook onze nieuwspagina in de gaten, hier plaatsen we regelmatig berichten over challenges die hebben plaatsgevonden.

Heb je vragen?

Wij staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op of laat je gegevens achter voor persoonlijk advies.

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: