Scholenprogramma

SOCIALE ACTIVATIE IN DE KLAS

Young Impact is het leukste, meest effectieve gratis scholenprogramma voor o.a. burgerschap en maatschappijleer. Young Impact stimuleert jongeren om nú in actie te komen, in plaats van te wachten tot later.

Leerlingen ervaren tijdens het scholenprogramma door onze Young Impact methodiek én succesformule op een leuke, interactieve manier waar zij goed in zijn en wat zij belangrijk vinden. Wij inspireren en laten hen zien én ervaren hoe makkelijk het is om iets voor een ander te doen.

Schrijf je vóór 15 juli 2019 gratis in voor het schooljaar 2019-2020!

Inschrijven als school

Wat kun je verwachten?

 • Onze jonge trainers die jouw leerlingen in beweging krijgen
 • Een gratis programma vol inspiratie en activatie, ook voor jou als docent
 • Flexibiliteit: in te zetten hoe en wanneer jij dat wilt
 • Wij organiseren het voor je
 • Een groots afsluitend evenement met duizenden jongeren

Download de brochure
Contact

De opzet

Talentontwikkeling

Waar ben ik goed in? Dat is een belangrijke vraag tijdens het Young Impact scholenprogramma. We gaan op een leuke en interactieve manier op zoek naar waar jouw leerlingen goed in zijn en stimuleren hen deze talenten in te zetten.

Maatschappelijke ontwikkeling

Wat vind jij belangrijk? In het programma werken we aan de maatschappelijke en sociale ontwikkeling van jongeren door te kijken naar wat zij om zich heen zien gebeuren aan de hand van verschillende thema’s, zoals diversiteit, eenzaamheid, armoede, positiviteit, gezond leven etc.

Activatie van leerlingen

Met jouw talent in actie komen! Dankzij onze beproefde methodiek en succesformule komen alle jongeren uiteindelijk ook daadwerkelijk in actie voor datgene wat zij belangrijk vinden.

Daarmee verdienen zij ook nog eens een ticket voor de Young Impact Celebration, waar zij samen met duizenden andere jongeren en bekende artiesten impact vieren.

Ervaringen

Het programma

1

Kennismaking

2

Kick-off & Workshop

3

Digilessen

4

Challenges

5

Celebration

Inschrijven als school

PRAKTISCHE informatie

Waarvoor te gebruiken?

De onderdelen van het programma zijn vast, maar de manier waarop je als school deze stappen zet zijn flexibel en in te vullen op de manier die bij jouw school past. Je kunt het programma dan ook op meerdere vlakken inzetten:

 • Burgerschapsonderwijs (sociaal maatschappelijke dimensie, vitaal burgerschap)
 • Onderdeel van maatschappijleer, ofwel Mens & Maatschappij
 • Voorbereiding of vervanging van de maatschappelijke stage
 • Projectweek (bijvoorbeeld goede doelen)
 • Versterking of introductie van bepaalde thema’s (bv. duurzaamheid, gezondheid etc.)
 • Vakoverstijgend project
 • Ondernemerschap
 • Talentontwikkeling
 • Loopbaanoriëntatie (ook te combineren met Qompas)
 • Versterking van het plusdocument

Voor wie?

Geschikt voor VO, MBO, praktijkonderwijs en VSO. Voor iedere groep is een op maat gemaakt programma beschikbaar afgestemd op het niveau en de leeftijd van de leerlingen. Voor kwetsbare jongeren hebben we een speciaal programma.

Wanneer?

Het bezoek van de trainers voor de kick-off en workshop kun je naar keuze inplannen vanaf augustus 2019 t/m mei 2020.

Het vervolg van het programma (digilessen, challenges) is in bijvoorbeeld in 1 week, 3 weken of bijvoorbeeld 5 weken in te plannen.

De Young Impact Celebration vindt begin juni 2020 plaats.

Kosten?

Door de bijdrage van onze partners en de wens zoveel mogelijk scholen in Nederland mee te laten doen aan deze positieve verandering, kan Young Impact iedere school een gratis programma t.w.v. € 5950,- aanbieden. Schrijf je daarom snel in!

Inschrijven als school

Lees ook: 

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.