Als school positieve impact maken met jongeren?

Onze programma's

BURGERSCHAP, LOB & PROJECTDAG OF WEEK

Young Impact helpt jou als docent om jongeren in hun kracht te zetten op een manier die bij hen past. Onze programma's stimuleren talentontwikkeling en maken jongeren maatschappelijk actiever. Onze formule? Ontdek je sterke punten en kom in actie voor een betere wereld!

Bekijk de programma's

Over Young Impact

Grote impact start met een kleine beweging. Het enige wat ze nodig hebben is een vonk. Wij geven jongeren dat kleine beetje energie dat ambitie en talent in beweging zet. 

Meer over Young Impact

Er is altijd een programma dat bij je past

Speciaal ontwikkeld voor het VO, MBO, Praktijkonderwijs en VSO. Onze programma's zijn flexibel in te zetten als projectdag, projectweek of in 3, 5 of 8 weken en bestaat uit 5 tot 16 lesuren. Op school of online. Van 25 tot 500 jongeren. Centrale thema’s zijn: Gelijke kansen, Maatschappij, Diversiteit, Klimaat en Gezondheid. Young Impact verzorgt de kant-en-klare materialen en ook de trainers voor een energieke start van het programma! Onze programma's zijn geschikt om in te zetten middels het Nationaal Programma Onderwijs.

DOWNLOAD DE BROCHURE PERSOONLIJK ADVIES

Interactieve programma's

Flexibel in te zetten

Voor VO, MBO, Praktijkonderwijs en VSO

Impact maken tijdens onze events & activiteiten

Ontdek onze programma's:

Nieuws uit het programma

Sluit je aan bij onze beweging

67.658

Jongeren

567

Scholen & Organisaties

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over het Young Impact programma. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op

Wat is Young Impact voor organisatie?

Young Impact is een ANBI stichting (sinds 2016) en zet zich met het ambitieuze team elke dag in om jongeren met hun talent in actie te laten komen voor een mooiere wereld. Groot of klein, dat maakt niet uit. Het gaat om de ervaring. Dit doen wij door het aanbieden van onze programma’s op scholen en bij organisaties, maar ook met events en directe campagnes richting jongeren. Wij inspireren en activeren hen op een manier die bij hen past.

Ons team bestaat uit 14 vaste medewerkers, 60 vrijwilligers en honderden partners, ambassadeurs en fans die ons met geld, kennis en tijd steunen. Wij willen een organisatie zijn die een geweldige impact maakt mét een geweldig team om in te werken. Wij geloven in samen doen, samen groeien en samen delen.

Wat is de methodiek achter de programma's?

Onze programma’s zijn gebaseerd op onze Young Impact methodiek, die rust op drie verschillende pijlers: Inspire (Inspireren), Empower (Doen) en Connect (Samenbrengen). Via de onderdelen van het programma:

1. Ontdekt de jongere wat hij/zij belangrijk vindt in zijn/haar eigen omgeving en/of de wereld
2. Ervaart de jongere dat hij of zij nu al impact heeft
3. Ontdekt wat zijn/haar sterke punten zijn en waar hij/zij blij van wordt
4. Wordt hij/zij geïnspireerd om zijn/haar sterke punten in te zetten voor een challenge
5. Maakt iedere jongere een actieplan voor zijn/haar eigen challenge
6. Leert de jongere hoe hij/zij medeleerlingen of studenten kan helpen

De jongeren werken aan vaardigheden als communiceren en samenwerken, creatief en probleemoplossend denken en handelen, kritisch denken, sociale en culturele vaardigheden en zelfregulering. Een belangrijke succesfactor is dat jongeren zélf bepalen wat voor challenge zij gaan doen. Lees hier meer over onze methodiek & theorie en over hoe je het programma kunt koppelen met het onderwijs.

Hoe kan ik Young Impact koppelen aan het onderwijs?

Als docent kun je het Young Impact programma inzetten om jongeren kennis te laten maken met verschillende vaardigheden en thema’s rondom eigentijds onderwijs. We doen hier een voorzet voor hoe je het programma kunt koppelen met het onderwijs (kerndoelen, burgerschap, lob en 21st century skills, ondernemend gedrag). Je hebt alle vrijheid om het programma in te zetten zoals dat voor jou past.

Welk programma is voor mijn school het beste geschikt?

Alle programma’s van Young Impact worden afgestemd op het niveau en de behoefte van de jongere. Door onze ervaring hebben we specifiek programma’s ontwikkeld voor verschillende typen niveaus en leerjaren in het onderwijs. De volgende programma’s zijn geschikt voor:

Young Impact Way: VO, MBO en praktijkonderwijs (hoger niveau)
Do it Yourself: VO, MBO en praktijkonderwijs (hoger niveau)
School Take Over: VO, MBO en praktijkonderwijs (hoger niveau)
Young Impact Speciaal: Praktijkonderwijs (lager niveau) en VSO

Kom je er zelf niet helemaal uit? Geen probleem! Wij helpen je graag verder.

Zijn er kosten aan verbonden?

Omdat Young Impact een ANBI stichting is, hebben wij geen winstoogmerk. Young Impact vraagt scholen enkel een eigen bijdrage voor deelname aan het Young Impact Way programma en de School Take Over. Deze kosten zijn een klein deel van de daadwerkelijke kosten. Onze partners en fondsen dragen hier aan bij, zodat scholen en organisaties laagdrempelig deel kunnen nemen. Het Do It Yourself lespakket en Young Impact Speciaal zijn altijd gratis beschikbaar.

De kosten voor de eigen bijdrage kunnen ook ingezet worden middels het Nationaal Programma Onderwijs. Mocht het niet via de reguliere schoolbudgetten lukken, is het ook nog een mogelijkheid om een aanvraag te doen bij de gemeente. Ben je benieuwd wat we samen kunnen doen? Neem dan contact met ons op! We spreken je graag.

Waar is Young Impact actief?

Young Impact heeft trainers verspreid over Nederland opgeleid. Daarom kunnen jongeren uit heel Nederland deelnemen aan een Young Impact programma. Jaarlijks nemen zo’n 200 scholen en organisaties deel. Onze events & activiteiten vinden op verschillende locaties plaats. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda.

Waarom zou je kiezen voor een programma van Young Impact?

Young Impact is in vier jaar tijd uitgegroeid is tot één van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijk bewustzijn in Nederland. Young Impact gelooft dat iedere jongere diens talent kan inzetten om daarmee een positieve impact te maken. Jaarlijks reizen we langs verschillende scholen en organisaties met onze jonge trainers om samen een positieve impact te maken.

Wij spreken de taal van de jongeren en maken hen bewuster. Onze jonge peer-trainers gaan op een interactieve wijze met hen aan de slag. Ook als de trainers niet bij jullie op bezoek komen, weten wij digitaal de energie van Young Impact over te brengen. Wij geven jongeren het gevoel onderdeel te zijn van iets groters door onze events en directe campagnes.

We bieden jou als docent een makkelijke en leuke manier om je lessen een keer anders in te vullen!

Heb je vragen?

Wij staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op of laat ons jou bellen.

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: