Als school positieve impact maken met jongeren?

Onze scholenprogramma's

BURGERSCHAP, LOB EN MAATSCHAPPIJLEER

Onze programma’s stimuleren talentontwikkeling en maken jongeren maatschappelijk actiever. Een programma kan naar keuze bestaan uit een kick-off, workshop(s), digilessen en uiteindelijk challenges om écht in actie te komen. Speciaal ontwikkeld voor burgerschap, LOB en maatschappijleer in het VO, MBO, Praktijkonderwijs en VSO.

Bekijk de programma's

Young Impact

Al meer dan 567 scholen en 67.658 jongeren weten wat onze programma’s bijzonder maakt. — Een inspirerend jongerenmerk vol inspiratie en activatie.

Meer over young impact

Er is altijd een programma dat bij je past

Onze programma's zijn flexibel in te zetten als projectdag, projectweek of in 3, 5 of 8 weken en bestaat uit 5 tot 16 lesuren. Op school of online. Van 1 tot 500 jongeren. Young Impact verzorgt de kant-en-klare materialen en ook de trainers voor een energieke start van het programma!
DOWNLOAD DE BROCHURE PERSOONLIJK ADVIES

Interactieve programma's

Flexibel in te zetten

Voor VO, MBO, Praktijkonderwijs en VSO

Impact maken tijdens onze events & activiteiten

Kies jouw programma

Sluit je aan bij onze beweging

67.658

Jongeren

567

Scholen & Organisaties

Nieuws uit het programma

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over het Young Impact programma. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op

Wat is Young Impact voor organisatie?

Young Impact is een ANBI stichting (sinds 2016) en zet zich met het ambitieuze team elke dag in om jongeren met hun talent in actie te laten komen voor een mooiere wereld. Groot of klein, dat maakt niet uit. Het gaat om de ervaring. Dit doen wij door het aanbieden van onze programma’s op scholen en bij organisaties, maar ook met events en directe campagnes richting jongeren. Wij inspireren en activeren hen op een manier die bij hen past.

Ons team bestaat uit 14 vaste medewerkers, 60 vrijwilligers en honderden partners, ambassadeurs en fans die ons met geld, kennis en tijd steunen. Wij willen een organisatie zijn die een geweldige impact maakt mét een geweldig team om in te werken. Wij geloven in samen doen, samen groeien en samen delen.

Wat leren de jongeren met de programma's?

Onze programma’s zijn gebaseerd op onze Young Impact methodiek, die rust op drie verschillende pijlers: Inspire (Inspireren), Empower (Doen) en Connect (Samenbrengen). Via de onderdelen van het programma:

1. Ontdekt de jongere wat hij/zij belangrijk vindt in zijn/haar eigen omgeving en/of de wereld
2. Ervaart de jongere dat hij of zij nu al impact heeft
3. Ontdekt wat zijn/haar sterke punten zijn en waar hij/zij blij van wordt
4. Wordt hij/zij geïnspireerd om zijn/haar sterke punten in te zetten voor een challenge
5. Maakt iedere jongere een actieplan voor zijn/haar eigen challenge
6. Leert de jongere hoe hij/zij medeleerlingen of studenten kan helpen

De jongeren werken aan vaardigheden als samenwerken, problemen oplossen, empathie, bewustwording, ondernemerschap en talentontwikkeling. Een belangrijke succesfactor is dat jongeren zélf bepalen wat voor challenge zij gaan doen.

Wie kan er deelnemen aan een Young Impact programma?

Young Impact heeft verschillende programma’s in het onderwijs. Wij zijn er voor docenten in het voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs (vanaf cluster 4), praktijkonderwijs en middelbaar beroepsonderwijs (alle niveaus). Ook heeft Young Impact programma’s voor jeugdhulporganisaties en jongeren met een beperking.

Waar is Young Impact actief?

Young Impact heeft trainers verspreid over Nederland opgeleid. Daarom kunnen jongeren uit heel Nederland deelnemen aan een Young Impact programma. Jaarlijks nemen zo’n 200 scholen en organisaties deel. Onze events & activiteiten vinden op verschillende locaties plaats. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda.

Waarom vragen jullie een eigen bijdrage voor het programma?

Omdat Young Impact een ANBI stichting is, hebben wij geen winstoogmerk. Onze partners en fondsen willen graag dat zoveel mogelijk scholen en organisaties mee kunnen doen. Zij steunen onze missie: 1 miljoen jongeren in actie in 2025 en dragen daar graag aan bij. Dit zorgt ervoor dat we per school/organisatie enkel eigen bijdrage hoeven te vragen, zodat we het programma blijvend op scholen kunnen aanbieden.

Past de gevraagde bijdrage niet binnen het budget van je school? Neem dan alsnog contact met ons op, dan bespreken we welke mogelijkheden er wél zijn.

Heb je vragen?

Wij staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op of laat ons jou bellen.

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: