Als school positieve impact maken op jongeren?

Gratis scholenprogramma's

BURGERSCHAP, LOB EN MAATSCHAPPIJLEER

Onze coronaproof programma’s voor VO en MBO stimuleren talentontwikkeling en maken jongeren maatschappelijk actiever. Ze bestaan uit workshops, digilessen, thuiswerkopdrachten en challenges. Speciaal ontwikkeld voor burgerschap, LOB en maatschappijleer.

Young Impact

Al meer dan 547 scholen en 50.367 jongeren weten wat onze gratis programma’s bijzonder maakt. — Een inspirerend jongerenmerk vol inspiratie en activatie.

Meer over young impact

Er is altijd een programma dat bij je past

Een programma is flexibel in te zetten als projectdag, projectweek of in 3, 5 of 8 weken en bestaat uit 5 tot 16 lesuren. Op school of online. Het is geschikt voor alle VO leerjaren en MBO niveaus. Van 1 tot 500 jongeren. Young Impact levert trainers en kant-en-klare materialen, als docent hoef je niet veel te doen.

Gratis programma

Flexibel in te zetten

Samen vieren

Geschikt voor VO, VSO en MBO

Kies jouw programma

Wil je een programma op school, een programma digitaal, of een programma dat jongeren zelfstandig kunnen doen?

Sluit je aan bij onze beweging

67.658

Jongeren

567

Scholen & Organisaties

Nieuws uit het programma

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over het Young Impact programma. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact scholen

Wat is Young Impact voor organisatie?

Young Impact is een ANBI stichting (sinds 2016) en zet zich met het ambitieuze team elke dag in om jongeren met hun talent in actie te laten komen voor een mooiere wereld. Groot of klein, dat maakt niet uit. Het gaat om de ervaring. Dit doen wij door het gratis programma op scholen en bij organisaties, maar ook met events en directe campagnes richting jongeren. Wij inspireren en activeren hen op een manier die bij hen past.

Ons team bestaat uit 14 vaste medewerkers, 60 vrijwilligers en honderden partners, ambassadeurs en fans die ons met geld, kennis en tijd steunen. Wij willen een organisatie zijn die een geweldige impact maakt mét een geweldig team om in te werken. Wij geloven in samen doen, samen groeien en samen delen.

Wie kan er deelnemen aan een Young Impact programma?

Young Impact heeft verschillende programma’s in het onderwijs. Wij zijn er voor docenten in het voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs (vanaf cluster 4), praktijkonderwijs en middelbaar beroepsonderwijs (alle niveaus). Ook heeft Young Impact programma’s voor jeugdhulporganisaties en jongeren met een beperking.

 

Waar is Young Impact actief?

Young Impact heeft trainers verspreid over Nederland opgeleid. Daarom kunnen jongeren uit heel Nederland deelnemen aan een Young Impact programma. Jaarlijks nemen zo’n 200 scholen en organisaties deel. Onze events & activiteiten vinden op verschillende locaties plaats. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda.

Waarom is het programma gratis?

Young Impact is een non-profitorganisatie. Onze partners en fondsen willen graag dat zoveel mogelijk scholen en organisaties mee kunnen doen. Zij steunen onze missie: 1 miljoen jongeren in actie in 2025 en dragen daar graag aan bij. Dit zorgt ervoor dat we per school/organisatie één gratis programma kunnen weggeven.

Heb je vragen?

Wij staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op of laat ons jou bellen.

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: