Scholen

Young Impact: hét meest effectieve en leukste programma voor burgerschapsonderwijs van Nederland!

De inschrijving voor het Young Impact scholenprogramma 2017/2018 is gestart! Is jouw school één van de 250 scholen die dit jaar mee doet aan het scholenprogramma en hebben jouw leerlingen écht impact in Nederland? Wij zien jullie er graag bij!

School inschrijven

Wat het schoolprogramma inhoudt? Lees alle informatie in de informatiebrochure 2017/2018 of de samenvatting hieronder. Je kunt de informatiebrochure ook makkelijk doorsturen naar je collega’s.

Informatiebrochure

Doel

Jongeren zijn de ‘changemakers’ van vandaag. Young Impact geeft jongeren de kans zich te ontwikkelen tot actieve en sociale (wereld)burgers die de problemen aanpakken die zij belangrijk vinden, groot of klein, landelijk of lokaal.

Waarom meedoen?

– Met het scholenprogramma van Young Impact geef je als school op een leuke manier invulling geven aan burgerschapsvorming, maatschappijleer of een alternatief aanbieden voor de maatschappelijke stage, zonder dat het je veel extra tijd kost (6-7 uur).
– Young Impact kan ingezet worden als aanvulling op de bestaande projecten waar leerlingen zich voor inzetten (bijvoorbeeld Serious Request). Het scholenprogramma verrijkt deze initiatieven doordat het de talentontwikkeling en bewustwording van jongeren versterkt en dieper ingaat op deze thema’s.
– Young Impact ontzorgt en ondersteunt jouw school met coördinatoren, trainers, digitale tools en lesmateriaal om jongeren te inspireren en te activeren.
– Met het afsluitende evenement krijgen de leerlingen een onvergetelijke ervaring (dit jaar op 30 mei in de Ziggo Dome) en worden ze onderdeel van de landelijke Young Impact beweging.
– 90% van de deelnemers geven nu al aan dat ze zich na Young Impact maatschappelijk willen blijven inzetten, 81% heeft één of meer 21st century skills ontwikkeld en 83% beveelt dit programma ook andere jongeren aan. Bekijk hier alle resultaten van de pilot.

Voor wie & wanneer?

Groep 7 en 8 van basisscholen, praktijkonderwijs, vso, middelbare scholen en MBO’s. Het scholenprogramma 2017/2018 loopt van september 2017 t/m eind april 2018. De eerste kick-offs en workshops worden ingepland van september 2017 t/m januari 2018. De datum voor de Young Impact Celebration in 2018 wordt later bekend gemaakt.

Inhoud

Deelnemende scholen ontvangen in het standaard scholenprogramma van Young Impact:

– 1 Kick-off voor maximaal 150 leerlingen (starttijd 9.30 of 11.00 uur, duur 30 minuten)*
– 1 Workshop voor maximaal 25 geselecteerde leerlingen (starttijd 10.30 of 12.00 uur, duur 3 uur incl. een half uur pauze)**
– 2 trainers die de kick-off en workshop komen geven op een datum naar keuze van sept 2017 t/m jan. 2018)
– Lesprogramma met 3 digilessen en materiaal voor de docent
– Promotiemateriaal zoals posters en kaartjes
– Young Impact coördinator voor vragen en ondersteuning
– Toegang tot de online docenten Toolkit met informatie, inspiratie en extra materiaal
– Challenges app die jongeren ondersteunt bij hun acties
– Tickets voor het afsluitende evenement waar meer dan 10.000 jongeren samen hun impact vieren met (inter)nationale artiesten en iconen!

* Het is mogelijk deel te nemen met meer leerlingen. Zie voor meer informatie de informatiebrochure.

Young Impact op scholen

Kosten

Young Impact vraagt scholen een eigen bijdrage voor deelname aan het scholenprogramma. De eigen bijdrage voor basisscholen bedraagt 150 euro. Voor praktijkonderwijs, VSO, voortgezet onderwijs en MBO is de bijdrage 300 euro.

Vragen?

Heb je toch nog vragen? Wij staan voor je klaar.
Neem contact op via het contactformulier of bel naar 088-8000604.

Inschrijven

Voor het jaar 2017/2018 zijn er 250 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij! Schrijf jouw school in via het inschrijfformulier:

School inschrijven

powered by NLVOORELKAAR, CJP & NJR