Maatschappelijke Diensttijd

Met jouw talent écht in actie komen

Vanuit het Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport is de Maatschappelijke Diensttijd in het leven geroepen. In samenwerking met onderzoeksbureau ZonMW zijn de afgelopen maanden met 75 verschillende proeftuinen en organisaties aan het testen met programma’s om te kijken wat het meest ideale ontwerp is om jongeren deel te laten nemen aan maatschappelijke activiteiten en projecten.

De overheid hoort van de organisaties en jongeren in de proeftuinen wat wel en niet goed werkt en wat de wensen zijn voor de maatschappelijke diensttijd. Zo kan de overheid een goed ontwerp maken om dit project te laten slagen.

Young Impact biedt een gratis, inspirerend, interactief activatieprogramma voor scholen. Wil jouw school opgeven? Neem dan contact op!

Contact

IN HET KORT:

  • 75 proeftuinen aan de slag met jongeren
  • Vrijwillige inzet door jongeren
  • Talenten ontdekken en ontwikkelen
  • Ervaring voor de toekomst
  • Jongeren praten en beslissen mee
  • Start in voorjaar 2020

YOUNG IMPACT XL

Young Impact doet mee als proeftuin. Omdat wij geloven dat jongeren het verschil kunnen maken. Dat zij het verdienen zich te ontwikkelen en te ervaren dat ze ertoe doen. In totaal doen er 900 jongeren mee met dit verdiepende programma.

In opvolging van ons reguliere scholenprogramma voor actief burgerschap en het programma voor jeugdhulp hebben we een Young Impact XL workshop ontwikkeld. Jongeren buiten het programma om hebben hier ook aan kunnen deelnemen.

Voor dit schooljaar is het niet meer mogelijk je aan te melden voor de XL workshop.

Lees ook: Cals College gaat voor duurzame impact met Young Impact XL

YOUNG IMPACT XL /// De eerste resultaten van ons verdiepende programma

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.