Young Impact

Programma Jongeren met een beperking

Met dit programma haal je letterlijk de energie van Young Impact binnen! Onze trainers staan te popelen om met de jongeren op jouw groep aan de slag te gaan.

Waar is het voor?

Dit programma is bedoeld voor jongeren met een beperking tussen de 10 en 24 jaar. Wij brengen een positieve energieslag en spreken de taal van de jongeren. Je kunt het programma gebruiken om te werken aan talent, zelfvertrouwen en samenwerken. Je kunt het programma inzetten als aanvulling op de daghulp/opvang op locatie. Professionals of begeleiders van organisaties en instellingen kunnen een groep jongeren inschrijven voor dit programma.

 

Meld jouw groep vrijblijvend aan of ontvang eerst persoonlijk advies:

Vrijblijvend aanmelden Neem contact op

Programma onderdelen

Je kunt dit programma naar wens inplannen. De workshops duren 2 uur inclusief pauze. Het vervolg van het programma (voorbereiding en uitvoer challenges) kun je bijvoorbeeld in 1 week, 3 weken of bijvoorbeeld 5 weken inplannen.

Young Impact workshop 1

Deel 1 workshop: Jongeren ontdekken wat hun talent is, wat zij belangrijk vinden en hoe zij in actie komen voor een mooiere wereld. Door onze trainers in lokaal. Voor min. 10 en max. 20 jongeren per workshop. Duurt 2 uur.

Young Impact workshop 2

Deel 2 workshop (op een andere dag): Jongeren gaan verder met het ontdekken wat hun talent is, wat zij belangrijk vinden, bedenken hun challenge en gaan met de trainers aan de slag met een plan van aanpak. Door onze trainers in lokaal. Voor dezelfde 10 – 20 jongeren als de vorige workshop. Duurt 2 uur.

Challenges: tijd voor actie!

Jongeren gaan hun challenges voorbereiden en uitvoeren. Hier kun je de jongeren in begeleiden. Naar eigen inzicht in te roosteren.

Afsluitende reflectieles (Optioneel)

Jongeren kijken terug op hun challenge, de impact die zij hebben gemaakt en wat het programma met hen heeft gedaan. Door begeleiders in lokaal. Duurt 50 minuten.

Feestelijke afsluiting

Ook in 2021 gaan we samen onze impact vieren, veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit doen we tijdens Young Impact Day 2021, dé nationale actiedag voor jongeren.

 

Toon meer

WAT BIEDEN WE AAN?

Door onze jarenlange ervaring, kun je ervan op aan dat het niveau van het programma aansluit bij de jongeren op jouw groep. Tijdens de telefonische intake spreken we het niveau van de groep en het programma door.

  • Gratis programma, ook bij meerdere workshops

  • Workshop(s) per groep

  • Onze trainers zorgen voor de start

  • Aangepast op het niveau van de jongeren

Programma Jongeren met een beperking

“De workshop is vernieuwend, je gaat op een geheel andere manier met de jongeren aan de slag. De positieve energie blijft lang hangen!”

Begeleider

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over het Young Impact programma. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder!

Waarom zou je kiezen voor een programma van Young Impact?

Wij brengen met onze jonge trainers (peer-to-peer methodiek) inspiratie en activatie voor jongeren op een manier die bij hen past. Wij spreken de taal van de jongeren en maken hen bewuster. Young Impact gaat op een interactieve wijze met hen aan de slag. Ook als de trainers niet bij jullie op bezoek komen, weten wij digitaal de energie van Young Impact over te brengen. Wij geven jongeren het gevoel onderdeel te zijn van iets groters door onze events en directe campagnes. Voor jou als docent/professional een makkelijke en leuke manier om je rooster anders in te vullen!

Voor wie zijn de programma's voor jongeren met een beperking geschikt?

Deze programma’s zijn bedoeld voor jongeren op Mytyl/Tyltyl scholen of jongeren tijdens kortdurend verblijf of verblijf in verschillende woonvormen op locatie van de aanbieder. Voor VSO scholen hebben we een ander programma, Young Impact Speciaal. Twijfel je of het programma past? Neem dan altijd even contact op!

 

Wat voor programma’s biedt Young Impact aan voor jongeren met een lager niveau?

We bieden ook voor jongeren in de jeugdhulp een aangepast programma aan. Voor praktijkonderwijs (lager niveau) en VSO bieden wij het Young Impact Speciaal programma aan. Neem gerust contact op bij specifieke vragen over deze programma’s.

Zijn de programma’s coronaproof?

Jazeker. Wanneer onze trainers op bezoek komen houden wij rekening met de maatregelen op locatie en de richtlijnen van het RIVM.

Wat leren de jongeren met het programma?

Het programma is gebaseerd op onze Young Impact methodiek, die rust op drie verschillende pijlers: Inspire (Inspireren), Empower (Doen) en Connect (Samenbrengen). Via de onderdelen van het programma:

1. Ontdekt de jongere wat hij/zij belangrijk vindt in zijn/haar eigen omgeving en/of de wereld
2. Ervaart de jongere dat hij of zij nu al impact heeft
3. Ontdekt wat zijn/haar sterke punten zijn en waar hij/zij blij van wordt
4. Wordt hij/zij geïnspireerd om zijn/haar sterke punten in te zetten voor een challenge
5. Maakt iedere jongere een actieplan voor zijn/haar eigen challenge
6. Leert de jongere hoe hij/zij medeleerlingen of studenten kan helpen

De jongeren werken aan vaardigheden als samenwerken, problemen oplossen, empathie, bewustwording, ondernemerschap en talentontwikkeling. Een belangrijke succesfactor is dat jongeren zélf bepalen wat voor challenge zij gaan doen.

Wat voor challenges gaan de jongeren doen?

Dat mogen zij zelf bepalen! Juist omdat Young Impact hen de vrijheid geeft zelf te kiezen waarvoor zij in actie komen zijn zij intrinsiek gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Onze Young Impact reporters gaan regelmatig op bezoek bij jongeren die challenges doen en brengen deze in beeld ter inspiratie voor andere jongeren. Je vindt ze op ons YouTube Kanaal.

Challenges die wij verder veel voorbij zien komen (wisselend niveau van de jongeren):
–  Ik geef iedere dag iemand een compliment
–  Ik ga spelletjes spelen met ouderen
–  Ik organiseer een sporttoernooi voor minder ontwikkelde kinderen in de buurt
–  Ik ga koken met vluchtelingen
–  Ik ga koekjes bakken voor kinderen die niet thuis kunnen wonen
–  Ik maak de buurt schoon
–  Ik organiseer een freerun les voor kinderen die niet het geld hebben om te sporten
–  Ik organiseer een bingo voor ouderen in de buurt
–  Ik maak depressie bespreekbaar op school
– etc.

Houd ook onze nieuwspagina in de gaten, hier plaatsen we regelmatig berichten over challenges die hebben plaatsgevonden.

Heb je vragen?

Wij staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op of laat je gegevens achter voor persoonlijk advies.

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: