Awards

Young Impact Awards 2021

Jongeren maken vandaag al een verschil! Op 30 juni 2021 werden voor de vijfde keer de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die tot het uiterste gaan om een positieve impact te maken. De volgende awards worden uitgereikt in november 2022.

Meld je aan voor volgend jaar!

Zet jij je in voor een betere wereld en ben jij klaar om daarvoor de spotlight te pakken? Of ken je iemand die met een prachtig initiatief de wereld een stukje mooier maakt? Wij zijn altijd op zoek naar de meest impactvolle jongeren van Nederland!

AANMELDEN

Awardwinnaars 2021

De Utrechtse Nour zet ieder vrij uur in om kansenongelijkheid de wereld uit te helpen. ‘’Hoe kun jij slim zijn terwijl je in Kanaleneiland woont?’’ Met die vraag werd Nour gepest toen ze op het gymnasium zat. Deze ervaring met discriminatie gaf haar de kracht om in actie te komen voor andere kinderen. Ze runt nu twee huiswerkscholen in achterstandswijken. Met deze actie won ze de award in de categorie Gelijke Kansen.

In de categorie Gezondheid won Wail Kherazzi (12) uit Amstelveen. Hij ontwikkelde tijdens de coronacrisis een apparaat dat aangeeft wanneer je dichter dan anderhalve meter bij iemand staat. ‘’Dit zorgt ervoor dat je je niet hoeft te schamen als je iemand wilt laten weten dat diegene afstand moet houden,’’ aldus Wail.

Filiz Memis (19) uit Utrecht heeft een kledinglijn gemaakt van afval en won daarmee de award in de categorie Klimaat. Filiz wil mensen stimuleren om zuiniger om te gaan met kleding en pas iets te kopen als het écht nodig is. Voor haar kledinglijn gebruikte Filiz allerlei restmaterialen zoals bubbeltjesplastic, gordijnen en rietjes.

Amsterdam-Zuidoost, de wijk waar Xavi Dors (13) woont, is de laatste tijd vaak in het nieuws vanwege omstreden drillrap en steekpartijen. Om jongeren uit de wijk op het rechte pad te houden en een veiliger gevoel te geven, organiseert Xavi voetbaltoernooien voor leeftijdsgenoten. Samen plezier maken én strijden voor meer veiligheid in de buurt, dat is waar Xavi het voor doet. Vanwege dit initiatief won hij in de categorie Maatschappij.

Veronika Vygon (19), Lakiescha Tol (20) en Sohna Sumbunu (19) uit Amsterdam willen dat op scholen bewustwording wordt gecreëerd rondom racisme en discriminatie. Met een petitie hebben ze meer dan 60.000 handtekeningen verzameld, waardoor deze thema’s nu worden opgenomen in het schoolcurriculum. Het drietal is nu bezig om lesmateriaal te ontwikkelen voor basis- en middelbare scholen. Hiermee wonnen zij de award in de categorie Diversiteit.

Sustainable Development Goals

De initiatieven van de genomineerden dragen bij aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, 17 duurzaamheidsdoelen die de wereld op weg helpen naar een beter en eerlijker 2030. Young Impact werkt samen met SDG Nederland, de netwerkorganisatie die bij ons alle inspanningen bundelt om samen de duurzame doelen te behalen

Actueel

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: