Dit zijn
de winnaars!

Sponsored by

Sponsored by

Bekijk de genomineerden

Diversiteit

Winnaar

Maud

Over Maud

Maud is programmamanager bij Asian Raisins, een stichting die strijdt tegen racisme tegen Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen. De stichting maakte een grote impact met de Stop Hanky Panky Shanghai-campagne: een video- en postercampagne waarmee bewustwording gecreëerd werd rondom dit racistische ‘verjaardagslied’ dat in vele basisschoolklassen wordt gezongen.

Share op

Raven, Angelo, Alan en Mike

Over Raven, Angelo, Alan en Mike

Deze impactmakers maken de radioshow Opgeflikkerd op RTV Katwijk. Hierin bespreken zij allerlei onderwerpen die voor mensen binnen de lhbti-community herkenbaar zijn. Naast de radioshow zijn ze ook mede-organisatoren van een maandelijks pride café en bieden ze  samen met de andere pride vrijwilligers van jongerenwebsite Kattuk.nl ondersteuning aan scholen tijdens Paarse Vrijdag, delen ze regenboogvlaggen uit op Coming Out Day en nog veel meer. Hiermee bieden zij een veilige plek voor de queer community in Katwijk

Share op

Sandra Pham

Over Sandra Pham

Sandra Pham maakte de theatervoorstelling Binnenvetter, een mix van muziek, theater en spoken word. De voorstelling gaat over haar leven als Vietnamees Nederlands meisje en hoe het is om jezelf weg te stoppen, kwijt te raken en opnieuw uit te vinden. Bij haar voorstelling komen er thema’s zoals opgroeien tussen twee culturen, anti-Aziatisch racisme, pesten, romantische liefde en het volgen van je dromen aan bod. Ze hoopt een voorbeeld voor Aziatisch-Nederlandse jongeren te zijn, omdat ze vroeger representatie van haarzelf miste. Daarnaast hoopt ze alle jongeren te inspireren om zelf hun dromen achterna te gaan!

Share op

Awardpartner: MDT

Lees waarom

Awardpartner: MDT

MDT is een programma van het ministerie van OCW, in samenwerking met jongeren, maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries. Het programma biedt jongeren de kans hun talenten te ontwikkelen, nieuwe mensen te ontmoeten en tegelijkertijd iets te doen voor een ander. Alle jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud kunnen meedoen met MDT en er zijn MDT-trajecten op verschillende thema’s: jongeren kunnen bijvoorbeeld gezelschap bieden aan eenzame ouderen of een evenement organiseren voor mensen met een beperking. Zo is MDT van waarde voor de toekomst van jongeren én de samenleving. Meedoen kan soms tijdens school en anders naast school of werk.

Gelijke kansen

Winnaar

Umniya Nasibdar

Over Umniya Nasibdar

Umniya leeft in armoede en merkt dat er weinig aandacht is voor dit onderwerp. Daarom richtte zij Hey Y0u op, een stichting die verhalen uit de doofpot haalt en belangrijke onderwerpen zoals armoede aan het licht brengt. Daarnaast zamelt ze af en toe ook geld en spullen in om andere mensen in armoede te helpen.

Share op

Thijn Broers

Over Thijn Broers

Voor kinderen die in een rolstoel zitten, is het lastig om te spelen in de speeltuin. Daarom bedacht Thijn een rolstoelglijbaan die toegankelijk is voor álle kinderen, ook als je in een rolstoel zit. De glijbaan is er nog niet, want er zijn nog wat haken en ogen op het gebied van veiligheid. Thijn doet er nu alles aan om zijn glijbaan te realiseren.

Share op

Laurence, Noah en Chris

Over Laurence, Noah en Chris

Laurence, Noah en Chris zijn samen StudieHup begonnen. Daarmee geven leerlingen uit de bovenbouw gratis bijles aan onderbouwleerlingen. Zo geven ze iedereen, ongeacht achtergrond, een kans op een goede toekomst.

Share op

Sponsored by ABN AMRO

Lees waarom

Sponsored by ABN AMRO

De samenwerking tussen ABN AMRO en Young Impact is een van de projecten waarmee de bank invulling geeft aan haar maatschappelijke betrokkenheid. Als sponsor heeft ABN AMRO de mogelijkheid om de weg naar een duurzame wereld met gelijke kansen voor iedereen te versnellen. Dit doet ABN AMRO in kunst & cultuur, in sport en dus ook in samenwerking met Young Impact. De beweging die maatschappelijk impactvolle jongeren starten, willen zij vergroten en versnellen. Dat doet de bank door sponsor te zijn van Young Impact Day en de Young Impact Awards, door jongeren een podium te bieden en hen met financiële middelen en een groot netwerk vooruit te brengen.

Gezondheid

Winnaar

Indra Zomers

Over Indra Zomers

Indra bedacht een kaartspel om jongeren, ouders en docenten te helpen om over mentale gezondheid te praten. Het spel You’re not the only one is ontwikkeld in samenwerking met een psycholoog en bevat kaartjes met vragen die je aan elkaar kunt stellen. Je bespreekt thema’s zoals vriendschappen, familie, lichaamsbeeld en relaties. Indra kampte tijdens de coronacrisis met mentale gezondheidsklachten en zocht daarvoor hulp. Nu wil ze anderen helpen met haar ervaring.

Share op

Dennis Holshuijsen

Over Dennis Holshuijsen

Dennis (2sides) is een rapper en producer die andere jongeren motiveert om openlijk te praten over mentale gezondheid. Zijn laatste album gaat over zijn worsteling met angsten en hij haalt veel inspiratie uit zijn moeilijke jeugd. Dit najaar wil Dennis op tour gaan en live het gesprek aangaan met andere jongeren. Hij gelooft dat het belangrijk is om jezelf te blijven confronteren om uiteindelijk rust te vinden. 

Share op

Quinty Prince

Over Quinty Prince

Quinty maakte een documentaire over haar moeder Jolanda die op 52-jarige leeftijd werd gediagnostiseerd met parkinson. De documentaire heet Leren accepteren en laat zien welke invloed de ziekte heeft op het dagelijks leven van moeder en dochter. Om de documentaire te kunnen maken, ging Quinty – die inmiddels al uit huis was – weer bij haar ouders wonen. De documentaire geeft parkinson – de snelst groeiende neurologische aandoening van dit moment – een gezicht.

Share op

Sponsored by Mind Us

Lees waarom

Sponsored by Mind Us

Eén op de zeven jongeren heeft last van depressieve gedachten en één op de drie ervaart prestatiedruk. Dat moet veranderen. Stichting MIND Us zet zich in voor het verbeteren van de mentale gezondheid van jongeren. Daarom omarmen zij tijdens de Young Impact Awards de drie genomineerde jongeren binnen de categorie Gezondheid. Door het bundelen van krachten zorgen we ervoor dat mentale problemen van jongeren de juiste aandacht krijgen én creëren we een podium waar jongeren zich gezien en gehoord voelen.

Klimaat

Winnaar

Maartje Bregman

Over Maartje Bregman

Maartje is een ‘klimaatoptimist’ en stimuleert mensen op een positieve manier om duurzamer te leven. In 2020 kwam haar eerste boek De Kracht van Teruggeven uit over een duurzame en gezonde lifestyle, ze is de oprichter van Happy Times Magazine, creëert content met duurzame tips op Instagram en LinkedIn en geeft lezingen. Zo draagt ze bij aan een leefbare toekomst én zet ze anderen aan tot actie.   

Share op

Luuk Slootweg

Over Luuk Slootweg

Luuk werkt in de bouw en houdt zich in zijn vrije tijd bezig met ‘guerilla gardening’. Hij vergroent zijn omgeving door plantjes te planten. Dat is goed voor de biodiversiteit én voor onze mentale gezondheid. Luuk deed mee aan de maatschappelijke diensttijd (MDT) bij het MDT-project Fair Future Generators en blijft zich daar nu inzetten als vrijwilliger. In de toekomst wil Luuk leren hoe je duurzaam kunt bouwen. Daarom verdiept hij zich nu in ecologisch tuinieren en het aanleggen van daktuinen.  



Share op

Katinka Blok en Alex Benjamin

Over Katinka Blok en Alex Benjamin

Gebruikt frituurvet wordt vaak door het riool gespoeld of bij het restafval gegooid en dat is superslecht voor het klimaat. Katinka en Alex zijn de oprichters van Fattory: een ophaalservice voor frituurvet. Ze halen het vet met de bakfiets op bij mensen thuis, zodat het gerecycled kan worden en een tweede leven krijgt als biobrandstof.

 

Share op

Sponsored by WWF

Lees waarom

Sponsored by WWF

Wij steunen de klimaatcategorie van de Young Impact Awards om jongeren die zich inzetten voor het klimaat een podium te geven. Zij maken nu al het verschil voor de natuur en een wereld waarin mens en natuur in harmonie samen leven. Dat is waar WWF zich ook voor inzet.

Maatschappij

Winnaar

Tessa Sijm

Over Tessa Sijm

Tessa wilde in haar examenjaar graag iets nuttigs doen buiten schooltijd, omdat ze niet veel lesuren had. Ze besloot mee te doen met de maatschappelijke diensttijd (MDT) en deed vrijwilligerswerk bij een woonvoorziening voor mensen met dementie. Tessa ontdekte daar dat ze – ondanks haar autisme – een enorme bijdrage kan leveren voor de bewoners. Nu wil ze andere jongeren met autisme inspireren hun dromen na te jagen.



Share op

Batuhan, Ilkay en Karan

Over Batuhan, Ilkay en Karan

Batuhan, Ilkay en Karan maakten een rap over huiselijk geweld en de gevolgen hiervan voor vrouwen en kinderen. Hiermee wilden ze hun klas – die uit bijna alleen maar jongens bestond – bewust stil laten staan bij de gevolgen van dit maatschappelijke probleem. Met de rap zamelden ze tevens geld in voor Safegroup en Stichting Arosa, stichtingen die slachtoffers van huiselijk geweld ondersteunen.

Share op

Amjad Almatni

Over Amjad Almatni

Amjad vluchtte vier jaar geleden uit Syrië en strijdt sindsdien tegen onrechtvaardigheid. Hij richtte het platform Destereotyped op voor activistische jongeren en organiseerde onlangs een posteractie op de Hogeschool van Amsterdam om aandacht te vragen voor de schending van vrouwenrechten in Iran. Hij vindt het belangrijk om misstanden onder de aandacht te brengen en kwetsbare groepen te ondersteunen.

Share op

Sponsored by Madurodam

Lees waarom

Sponsored by Madurodam

Madurodam, een van de partners van Young Impact, werd in 1952 geopend, met ultieme doel inkomsten te generen voor goede doelen. Tot op de dag van vandaag schenkt Madurodam haar opbrengsten aan projecten en activiteiten die jongeren inspireren en motiveren om actief te worden, verbinding te maken met de ander en iets voor de ander te doen om zo samen de samenleving mooier te maken. Vandaar dat zij het thema Maatschappij binnen de Young Impact Awards en de jongeren initiatieven die daarbij horen, omarmen. Deze aanpak sluit naadloos aan bij de missie en visie van Young Impact. Sinds 1952 keerde Madurodam ruim 37 miljoen euro uit aan goede doelen, jaarlijks tussen de 600.000 en 700.000 euro.

Impact Docent

Winnaar

Pij Karim

Over Pij Karim

Pij is docent burgerschap op ROC Mondriaan en pleit al jaren voor beter burgerschapsonderwijs. Ze is aanjager van de maatschappelijke diensttijd (MDT) op de school en brengt studenten in contact met lokale organisaties om samen impact te maken. Ze merkt dat haar studenten zich sinds de komst van MDT pas écht gezien en gehoord voelen. Pij is 28 jaar en woont in Leiderdorp.

Share op

Maarten Algera

Over Maarten Algera

Maarten is docent maatschappijleer op het Rijnlands Lyceum in Sassenheim. Hij spoort zijn leerlingen aan om uit hun comfortzone te komen en impact te maken. Hij is mede-ontwikkelaar van een speciale lesmodule waarin leerlingen onder andere een maatschappelijk vraagstuk analyseren, een gastles geven en zelf in actie komen. Dit helpt hen bij het maken van keuzes voor de toekomst! Maarten is 47 jaar en woont in Leiden.

Share op

Nathalie Petrocchi

Over Nathalie Petrocchi

Nathalie is docent burgerschap bij ROC TOP in Amsterdam en een impactmaker in hart en nieren. Ze zet zich in voor kansengelijkheid binnen het onderwijs, is aanjager van een programma wereldburgerschap en organiseerde onlangs nog een projectdag en evenement over prestatiedruk. Nathalie vindt daarnaast dat kennis over ons koloniale verleden essentieel is om een inclusieve en diverse wereld te creëren. Nathalie is 40 jaar en woont in Amsterdam.

Share op

Niek Kerklaan

Over Niek Kerklaan

Niek is Opleidingsmanager op het Gezondheid, Welzijn en Sport College en Optiek College van het Zadkine in Rotterdam. Hij verkocht ooit tegelvloeren, maar maakte in 2017 de overstap naar het onderwijs. Nu helpt hij jongeren zonder middelbareschooldiploma een nieuwe start te maken. Hij bruist van de ideeën, heeft een informele band met zijn studenten en is recht voor zijn raap. Niek is 39 jaar en woont in Bergschenhoek.

Share op

Manuëla Wijnia

Over Manuëla Wijnia

Manuëla is docente Engels op het Newmancollege in Breda, waar ze ook verantwoordelijk is voor de social media, mindfulnesstrainingen geeft én coördinator is van de maatschappelijke diensttijd (MDT). De leerlingen doen tijdens hun MDT vrijwilligerswerk, volgen workshops waarin ze hun talenten ontdekken, leren meer over maatschappelijke thema’s en doen nieuwe vaardigheden op tijdens het bedenken en uitvoeren van een eigen challenge. Manuëla is 30 jaar en woont in Breda.

Share op

Hedy van Eck

Over Hedy van Eck

Hedy is docent didactisch practicum en sociale vaardigheden op CIOS Zuidwest-Nederland Daarnaast is ze nu voor het derde jaar betrokken bij de maatschappelijk diensttijd (MDT). Ze is mega enthousiast, flexibel, gemotiveerd en een echte impactmaker. Haar enthousiasme voor impact maken werkt aanstekelijk op haar studenten en daarmee wakkert ze het impactvuurtje ook in hen aan. Hedy is 42 jaar en woont in Kapelle.

Share op

Sponsored by Young Capital

Lees waarom

Sponsored by Young Capital

Jongeren willen groeien, werken en impact maken. Dat weet Young Capital als recruitmentspecialist maar al te goed. En ook dat docenten van grote invloed kunnen zijn op die jongeren. Op hun zelfvertrouwen, kansen en motivatie om ergens vol voor te gaan. Daarom zijn zij ook dit jaar weer trotse sponsor van de ‘Impact Docent’-award. Want écht goede docenten kunnen de eerste stap naar succes zijn.

Raven, Angelo, Alan en Mike
Maud
Sandra Pham
Laurence, Noah en Chris
Thijn Broers
Umniya Nasibdar
Dennis Holshuijsen
Quinty Prince
Indra Zomers
Hedy van Eck
Pij Karim
Maarten Algera
Manuëla Wijnia
Niek Kerklaan
Nathalie Petrocchi
Luuk Slootweg
Katinka Blok en Alex Benjamin
Maartje Bregman
Batuhan, Ilkay en Karan
Tessa Sijm
Amjad Almatni
Geen voorkeur

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: